Kultura

FOTO / VIDEO Kako zvuči kad virtuoz violine, Dmitry Sinkovsky, zasvira iz srca?

FOTO / VIDEO Kako zvuči kad virtuoz violine, Dmitry Sinkovsky, zasvira iz srca?

Vrhunski ruski violinist i jedan od ponajboljih izvođača baroknih djela u svijetu, Dmitry Sinkovsky, nastupio je ovog petka u Franjevačkoj crkvi s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom.

Sinkovsky je nastupio kao violinist i umjetnički voditelj Gudačkog komornog orkestra DSO-a, a program ovoga petka nosi naziv Only Baroque (samo barok). Na programu su bila djela F. Geminianija, A. Corellija, A. Vivaldija, J. Haydna i C.Ph.E. Bacha.

Riječ je o violinskom virtuozu koji je svoje obrazovanje stekao na prestižnom moskovskom Konzervatoriju Čajkovski te stekao brojne nagrade na važnim natjecanjima – od Premio Bonparti u Italiji do natjecanja Bach u Leipzigu, Musica Antiqua u Brugesu, Telemann natjecanju u Magdeburgu i brojnim drugima.

Kritičari i publika naglašavaju njegovo „sviranje iz srca“, ekspresiju i maštu. 2007. godine kada već ostvaruje značajnu karijeru violinista, Sinkovsky također usavršava svoj talent kontratenora, pa tako danas na svom repertoaru izvodi i uloge poznatih opera, kantata i oratorija. Uzevši u obzir njegove talente, ne čudi podatak da Dmitry redovno nastupa po čitavoj Europi, ali i po ostatku svijeta.

Dubrovačka publika imala je priliku čuti ga dva puta ovaj tjedan, a kako je bilo večeras – pogledajte i poslušajte!

Podsjetimo, treći koncert održat će se u utorak 24. svibnja u Palači Sponzi. Sinkovsky će još jednom nastupiti kao violinist i u ulozi umjetničkog voditelja Komornog orkestra DSO-a, a izvest će se sljedeća djela: Concerto za violinu i orkestar ‘Per la Solennitá si S. Lorenzo’, Simfonija br. 6 u D duru ‘Jutro’ i Concerto za violinu i orkestar u G duru J. Haydna.

Svi koncerti započinju u 21 sat, a ulaznice za koncert u petak mogu se kupiti u uredima DSO-a (Slanica) od 9-14 sati radnim danom, online na webu www.dso.hr, te www.ulaznice.hr, u gift shopu Dubravka na Pilama, u agenciji Perla Adriatica na Pločama, te na ulazu jedan sat prije početka koncerta.

Povlaštene cijene ulaznica za umirovljenike, korisnike Libertasovog pokaza, studente s kulturnom iskaznicom, građane stare gradske jezgre, te popust na sve cijene za ostale građane vrijede i za ovaj koncert, a njih možete kupiti samo u uredu DSO-a i na ulazu pred početak koncerta.

Pročitajte još

GIMNAZIJALCI U POSJETU UMJETNIČKOJ GALERIJI Razgledali izložbu ‘Vidljive’

Ivana Mijić Vulinović

FRANO MAŠKOVIĆ VEČERAS I SUTRA U BURSI U predstavi ‘Na dnu oceana postoje neki svjetovi’

Dulist

[FOTO] Srednjoškolci se na zabavan način upoznavali s baštinom Dubrovnika

Dulist