Grad

FOTO / VIDEO Dan pobjede, domovinske zahvalnosti i naših branitelja

FOTO / VIDEO Dan pobjede, domovinske zahvalnosti i naših branitelja

Povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja ovog petka se u tvrđavi Imperial te na Stradunu održao prigodni svečani program.

Organizirao ga je Grad Dubrovnik u suradnji s ustanovama u kulturi i Muzejom Domovinskog rata Dubrovnik, gdje se u 20 sati odvila izložba povijesne ratne fotografije ‘Zoran Filipović 1991.’, istaknutog hrvatskog fotografa, pisca i dizajnera Zorana Filipovića koji je u ovom trazdoblju obilazio ratišta i dokumentirao strahote.

Nakon toga, uslijedio je svečani koncert Dubrovačkog simfonijskog orkestra i klape Subrenum ispred Crkve svetog Vlaha, kojim je ravnao maestro Đelo Jusić, kao poklon Grada Dubrovnika njegovim sugrađanima.

Tako su se čule neke od najljepših pjesama posvećenih domovini i gradu u izvedbi čuvara dubrovačke i hrvatske kulturne baštine kroz desetljeća – Dubrovačkog simfonijskog orkestra i klape Subrenum… Bože čuvaj Hrvatsku, Od stoljeća sedmog, Dubrovniče slavni, Zemlja dide mog, Dubrovnik spava, Ako sada spavaš, Croatio iz duše te ljubim te Ovo je Grad, samo su neke od njih.

Bile su tu i recitacije najljepših stihova domoljubne poezije po odabiru dr. sc. Katije Bakije u sjajnoj izvedbi dubrovačkog glumca Edija Jerteca.

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

OD OVOG VIKENDA Libertas ‘pojačava’ šesticu i četvrticu

Dulist

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist