Kultura

FOTO Već 15 godina glazbene radionice Sorgo

FOTO Već 15 godina glazbene radionice Sorgo

Glazbena radionica Sorgo je koncertom, koji će se održan večeras u Dubrovačkoj katedrali obilježila 15 godina svog uspješnog djelovanja. Obljetnički koncert bio je poklon je građanima i posjetiteljima Dubrovnika.
Glazbena radionica Sorgo je u zadnjih petnaest godina nezaobilazan  projekt u glazbenom životu Dubrovnika i Hrvatske. Svojim predanim radom  povezuje glazbenu baštinu, te kontinuirano afirmira novo, suvremeno stvaralaštvo. Program ovog obljetničkog koncerta sadrži sve one elemente  s kojima se Glazbena radionica Sorgo bavi.
Osim djela Luke Sorkočevića te Borisa Papandopula, slušala se praizvedba djela mladog dubrovačkog skladatelja Ivana Končića kojeg je uz Dubrovački simfonijski orkestar izvela naša proslavljena operna diva Dunja Vejzović. Bila je tu i jedna moderna praizvedba djela dubrovačkog skladatelja glazbene baštine Tomassa Restija, a izvela je sopranistica Sara Žuvela. Predstavljeno je djelo Frana Đurovića, a sve to pod dirigentskom palicom maestra Mladena Tarbuka.
Glazbena radionica Sorgo nastala je s namjerom da oživi zaboravljenu glazbu iz arhiva Dubrovnika, istražuje notne zapise i provocira nove načine izvođačke prakse i autorskog suvremenog rada. Ne radi se samo o ciklusu koncerata nego o ideji buđenja svijesti o dubrovačkoj baštini, te poticaju za novi skladateljski, izvođački, izdavački i svakojako kreativan rad koji afirmira i pozicionira prvenstveno glazbeni, a samim time i kulturni život Grada. Koncerti glazbene radionice Sorgo su mjesto susreta starog i novog, ali i prostor dijaloga između različitih glazbenih stilova i pravaca.

Pročitajte još

POZNATA HRVATSKA KNJIŽEVNICA U GRADU Književna večer s Julijanom Matanović

Dulist

SVJETSKI DAN KAZALIŠTA U teatru dvije predstave

Dulist

PISANA KULTURNA BAŠTINA NA PAPIRU Izložba i predavanja na kampusu Sveučilišta u Dubrovniku

Dulist