Sport

FOTO: Vasas svladan s četiri razlike

FOTO: Vasas svladan s četiri razlike

Velika pobjeda Juga! Prva utakmica četvrtfinala Lige prvaka završila je tako rezultatom 12:8 i na uzvrat četvrtfinala Lige prvaka starog kontinenta putuju s velikom razlikom od četiri gola prednosti.

Da je netko Đuhu ponudio i 2 gola razlike prije utakmice zasigurno se ne bi bunio, a ovako, osjećaj je sigurno moćan.

Domaćini su u utakmicu ušli jako dobro s golovima Mara Jokovića i Nikše Dobuda je sve izgledalo tako jednostavno ali Mađari nisu nimalo lak protivnik. Izjednačavaju na 2:2, da bi Paulo Obradović i Nikola Janović doveli Juga u novu prednost (4:2). Posebno važan je bio Janovićev pogodak s igračem više samo sekundu prije kraja prve četvrtine.

Druga četvrtina je završila mirno 1:1 po gol sa svake strane za novih dva razlike. Treća se četvrtina kako to u većini ovakvih utakmica biva pokazala kao prijelomna jer prvo Mađari preko Vamosa smanjuju na jedan razlike ali Jugaši s golovima dva puta Jokovića i jednim Andra Bušlje bježe na neuhvatljivih tri razlike. Publika u tom trenutku osjeća da Jugašima treba mala pomoć sa tribina te zdušnim navijanjem od treće do kraja utakmice dižu atmosferu.

Jug na krilima navijača održava rezultat, a u četvrtoj i povećava pa je u jednom trenutku bilo i pet razlike za Jugaša (12:7). Vasas s Katonasom ipak uspijevaju završiti utakmicu s 12:8.

Veliki postotak realizacije igrača više visokih 60 posto treba zahvaliti u činjenici da je Đuho ipak prevario Foldija s nekim novim kombinacijama i rošadama s igračem više.

Uzvratni susret očekuje se 18. travnja u Budimpešti.
 

Jug CO – Vasas 12 : 8 (4:2, 1:1, 3:2, 4:3)
Dubrovnik. Gradski bazen u Gružu. Gledatelja: 1800. Suci: Stavridis (Grčka) i Savarese (Italija).
JUG CROATIA OSIGURANJE: Vićan (10 obrana), Vranješ, Sutić, Janović 1, Joković 4, Pavlović, Marković 1, Bušlje 2, Karač 2, Dobud 1, Macan, Obradović 1, Goreta. Trener: Veselin Đuho.
VASAS: Nagy, Decker, Bošković 1, Katonas 1, Fazekas 1, Voros, Kiss 2, Vamos 2, Brguljan, Fulop, B. Steinmetz, Takacs, A. Steinmetz 1. Trener: Laszlo Foldi.
Peterci: Jug CO 3/2, Vasas 1/0
Igrač više: Jug CO 13/8, Vasas 12/5.

Pročitajte još

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

PRIDRUŽI SE DU MOTION TIMU Otvorene su prijave za volontiranje!

Dulist

VAŽNA UTAKMICA SQUAREA Pobjede li Osijek u polufinalu su!

Dulist