DuList IN

FOTO Uželjeli ste se parmezana, mortadele…? Posjetite Italia fest u Lazaretima

FOTO Uželjeli ste se parmezana, mortadele...? Posjetite Italia fest u Lazaretima

Kobasice, divovska mortadela, pršuti, mozzarella, neizostavni parmezan, masline… sve to uz brojne druge delicije možete ovih dana okusiti ako posjetite Lazarete.

Naime, sve do nedjelje, 28. kolovoza na platou Lazareta održava se Italia fest, gastronomska manifestacija na kojoj ćete pronaći vrhunske specijalitete najpoznatijih talijanskih gastronomskih regija.

Od jutra do mraka, točnije od 9 do 21 sat, Dubrovčani i njihovi gosti mogu uživati u najboljim proizvodima talijanske gastronomije: pršutu, mortadeli, salamama od vepra, salamama s tartufima, parmezanu, mozzarelli od bufale, kozjim sirevima, inćunima, maslinama, sušenim rajčicama, začinima, tjestenini, slasticama, ali i mnogim drugim delicijama koje se inače mogu kupiti samo na talijanskim tržnicama.

Italia Fest upravo je to: prava mala talijanska tržnica koja, osim bogatstva ponude (više od stotinjak proizvoda), donosi i atmosferu talijanskih „mercatina“, sa svojim elokventnim prodavačima koji će se pobrinuti da doznate baš sve o proizvodu koji je pred vama.

Ova ljetna festa talijanskih okusa i mirisa prilika je za one koji su već bili na Italia Festu, prošle godine, da se vrate i otkriju nove delicije, ali i za one koji su ga propustili da upoznaju najbolji festival talijanske gastronomije u Dubrovniku.

Pročitajte još

Iako mu je prva godina, ‘Župski pjat’ već se može nazvati – tradicionalnim festivalom!

Dulist

[FOTO] DRŽAVNO PRVENSTVO Cavtatske mažoretke osvojile zlato i srebro!

Dulist

[FOTO] UZ DAN PLANETA ZEMLJE Dubrovački okoliš čistilo 170 volontera

Dulist