Kultura

FOTO Uz nadaleko poznato tokajsko vino i sastav PásztorHóra završeni Dani mađarske kulture

FOTO Uz nadaleko poznato tokajsko vino i sastav PásztorHóra završeni Dani mađarske kulture

Koncertom mađarskog glazbenog sastava PásztorHóra i izložbom nagrađenih fotografskih radova ‘Tokaj – dio Unescove svjetske baštine’ ali i uz degustaciju čarobnog tokajskog vina ovog četvrtka završeni su Dani mađarske kulture u Dubrovniku.

Mađarska je nadaleko poznata po svojim vinima i vinogradarstvu u koje se jako puno ulaže, a Tokaj Hegyalja ili Tokajsko podbrđe sastoji se od čak 22 vinska područja. Stoga je prava prilika bila degustirati ga u romantičnom ambijentu naše Saloče od zrcala.

Podsjetimo, Počasni Konzulat Mađarske u Dubrovniku i Mađarski institut u Zagrebu organizirali su Dane mađarske kulture u Dubrovniku uz potporu Sveučilišta u Dubrovniku i Dubrovačkih knjižnica.

Svečano otvaranje počelo je u amfiteatru Sveučilišnog Kampusa otvaranjem izložbe Hrvatski odjek mađarske revolucije 1956. godine koju su otvorili počasna mađarska konzulica doc. dr. sc. Katja Bakija i autor dr.sc. Dinko Šokčević. Uslijedio je susret s mađarskom književnošću kroz predstavljanje zbirke pjesama jednog od najvećih mađarskih pjesnika 20. stoljeća Jánosa Pilinszkyja Čovjek je ovdje nedostatan za ljubav, a kako je bilo večeras pogledajte u fotogaleriji!

Pročitajte još

POZNATA HRVATSKA KNJIŽEVNICA U GRADU Književna večer s Julijanom Matanović

Dulist

SVJETSKI DAN KAZALIŠTA U teatru dvije predstave

Dulist

PISANA KULTURNA BAŠTINA NA PAPIRU Izložba i predavanja na kampusu Sveučilišta u Dubrovniku

Dulist