Crna kronika

FOTO “Udario me šakom u nos i nogom u trbuh i vikao: Kučko, gdje si bila ’91.!”

FOTO "Udario me šakom u nos i nogom u trbuh i vikao: Kučko, gdje si bila '91.!"

On je provocirao skupinu djevojaka koje su sjedale za stolom na taraci kafića. To je bio već šesti stol gostiju koji je uspio otjerati iz lokala svojom pričom i dosađivanjem. Izašla sam vanka i vidjela sam da je pijan. Znala sam da se ne smijem zezati s takvim ljudima pa sam mu pristojno rekla da je pijan, da je rastjerao goste i zamolila ga da napusti lokal – prepričava nam sinoćnji nemili događaj u kafiću „Laura“ žrtva nasilja, 19-godišnja konobarica Anamarija Marčinko.

Nju je, podsjetimo, sinoć oko 20.20 u vidno pijanom stanju fizički napao Pero Vukasović Peca, 50-godišnjak iz Dubrovnika.

– On uru vremena nije ništa pio, samo je sjedao i zezao goste lokala. Rekla sam mu: Već uru vremena ne pijete, molim vas napustite objekt, jer ću zvati Policiju. Počeo je vikati na mene: Gdje si ti bila ’91? Ja sam se na tu rečenicu okrenula. U lokalu su sjedale tri djevojke, jedine su bile tamo. Ušla sam i on je ušao iza mene, počeo mi se unositi u lice, govoriti: ‘Ja sam ovdje već 20 godina, a ti osam mjeseci. Kučko! Kurvo! Ne možeš ti meni govoriti!’ – govori nam vidno potresena Marčinko.

– Ja sam ga molila da napusti lokal, a on mi se unio u lice. Odgurnula sam ga i rekla: ‘Što mene diraš, idi van’. Uopće ne znam odakle je doletila ta šaka, ali me udario posred nosa, oblila me krv, ostala sam u šoku. Još me nekoliko puta udario po licu, imam modrice i nateknuo mi je nos. Kad sam se uhvatila za glavu još i nogom u stomak. Tad sam ga uhvatila za nogu i srušila na pod. Istrčala sam iz kafića na taksi stajalište, sjela na pod i počela vrištati. Pala sam u nesvjest, ali sam brzo došla sebi. Šamarali su me i poljevali vodom. Kad sam otvorila oči puno ljudi se skupilo oko mene, ustala sam se i još jednom sam se onesvijestila – kaže Marčinko, koju su taksisti potom unijeli u lokal.

Marčinko, kojoj su u bolnici utvrđene lakše tjelesne ozljede, ističe kako će nakon konzultacije s odvjetnikom odlučiti hoće li podnijeti privatnu tužbu protiv Vukasovića. Kaznu od 800 kuna koju je ‘zaradila’ jer je po mišljenju policije služila piće alkoholiziranoj osobi komentira riječima:

– Pitala sam policiju misle li oni da bi bolje prošla da sam ga pola sata ranije zamolila da napusti lokal? Nisu mi ništa odgovorili – rekla nam je Marčinko, a na naš upit je li je strah vratiti se u kafić odgovorila je:

– Da, mislim da ću dati otkaz, da je to to. Ne želim više tamo ići.

Pročitajte još

U hotelu Vis 2 pronađeno beživotno tijelo muške osobe

Dulist

TUŽNA VIJEST Preminula je cijenjena arhitektica Olivera Bravačić

Dulist

Napustio nas je Ivo Jelić, jedan od osnivača dubrovačkog HDZ-a

Dulist