Županija

FOTO U Župu uskoro stiže ginekolog!

FOTO U Župu uskoro stiže ginekolog!

Dom zdravlja Dubrovnik u potpunosti je obnovio zdravstvenu stanicu u Župi dubrovačkoj, koju su danas obišli župan Nikola Dobroslavić, načelnik Silvio Nardelli i ravnatelj Doma zdravlja Branko Bazdan.

Kako je objasnio Bazdan, obavljena je generalna rekonstrukcija cijele zgrade – uređena je fasada, krovište, ali i kompletna unutrašnjost.

– Po meni je najznačanije to što smo osigurali i prostor za buduću ginekološku ordinaciju, koju kroz nekoliko mjeseci planiramo otvoriti. Sve ovisi o liječnicima s kojima smo u pregovorima, ali i o Ministarstvu i HZZO-u koji nam moraju dati odobrenje. To je nova vrijednost u ovoj zgradi gdje su danas obiteljska medicina, stomatologija i patronažna služba. Još jedna specijalistička služba po meni bi bila itekako značajna za ovu općinu koja ima 10 tisuća stanovnika – istaknuo je Bazdan.

Inače, Dom zdravlja Dubrovnik u obnovu župske ambulante uložio je oko 1,2 milijuna kuna.

Načelnik Župe dubrovačke Silvio Nardelli istaknuo je kako općina već godinama dobro surađuje s Domom zdravlja Dubrovnik. Tako je zajedničkim naporima prije nekoliko godina Župa dobila pedijatrijsku ambulantu, te je pacijentima dva dana u tjednu u zdravstvenoj stanici omogućeno vađenje krvi.
– Drago nam je da će se uskoro otvoriti i ginekološka ordinacija – rekao je Nardelli.

Pročitajte još

PRIDRUŽITE SE Trening prepoznavanja ptica na Neretvi

Dulist

[FOTO] MODELARSKA LIGA Županijsko natjecanje mladih tehničara

Dulist

[FOTO] Krcat Dom kulture u Čilipima, svi su došli na kviz Deana Kotige

Dulist