Aktualno

FOTO U Zračnoj luci potpisan ugovor za radove vrijedne 1,125 milijardi kuna!

FOTO U Zračnoj luci potpisan ugovor za radove vrijedne 1,125 milijardi kuna!

Direktor Zračne luke Dubrovnik Roko Tolić potpisao je u četvrtak u Dubrovniku s predstavnicima tvrtki Poduzeće za ceste Split, Strabag AG i Elektrocentar Petek ugovor o izvođenju radova na izgradnji infrastrukture i suprastrukture Zračne luke Dubrovnik vrijedan 1,125 milijardi kuna, od čega je 858 milijuna kuna bespovratnih sredstava iz fondova EU.

Riječ je o drugoj fazi radova na projektu Razvoja Zračne luke Dubrovnik, a svečanom potpisivanju nazočio je i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković.
– Ovo je danas veliki trenutak jer potpisujemo najveći ugovor koji je sufinanciran od strane EU. Veseli me da ćemo ubrzo potpisati najveći ugovor, a to će biti Pelješki most, naravno nakon što natječaj bude završen. Ove investicije će imati veliki utjecaj u BDP-u i ovo nam treba davati snagu i vjeru da buduće generacije ostaju u Hrvatskoj –  rekao je Butković.
Direktor Zračne luke Dubrovnik Roko Tolić istaknuo je kako ovaj projekt među ostalim obuhvaća rekonstrukciju uzletno-sletne staze, nove parkirne pozicije, moderno gorivno postrojenje koje će biti prvo takve vrste u Hrvatskoj, novu upravnu zgradu, kanalizaciju te brojne potprojekte.
– Već sa završetkom ljetnog rasporeda letenja kreću radovi. Uzletno-sletna staza je izgrađena 1962. godine, a pretrpjela je ozbiljnu štetu u Domovinskom ratu. Nije bila ozbiljno sanirana i ovo je sada pravi trenutak da napravimo taj važan zadatak. Ugovor za ta bespovratna sredstva iz europskih fondova potpisan je još u travnju –  rekao je Tolić te najavio kako će i ova sezona za Zračnu luku biti rekordna.
– Vjerujem da ćemo se okupiti ponovno krajem rujna kada očekujemo svog prvog dvomilijuntog putnika –  rekao je Tolić.
Zračna luka Dubrovnik i ove godine bilježi porast putnika od čak 18 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine, a završetkom projekta razvoja Zračne luke sufinanciranim sredstvima Europske unije, kapaciteti Zračne luke dodatno će se povećati.
Prva faza projekta, izgradnja zgrade putničkog terminala vrijedne 476 milijuna kuna službeno je završena u svibnju ove godine svečanim otvaranjem, a cjelokupni projekt vrijedan 220 milijuna eura mora biti završen do travnja 2019. godine.

Pročitajte još

Gorana Stepanić i Pavel Gregorić održali predavanje ‘Lice i naličje retorike u djelu Nikole Vitova Gučetića’

Dulist

Policija za vikend pojačano nadzire najteže prometne prekršaje

Dulist

DONIRAJTE ZA MARIJA Velika akcija Udruge ‘Tata je tata’

Dulist