Županija

FOTO Slano ukrašeno prvim ‘pametnim’ klupama!

FOTO Slano ukrašeno prvim 'pametnim' klupama!

Općina Dubrovačko Primorje nedavno je postavila prvu solarnu autobusnu stanicu i pametnu klupu u Slanome, a riječ je Easybus i Easybench pametnoj stanici i klupi koje je razvila i izradila domaća tvrtka Energomobil.

S obzirom na prve pozitivne komentare, načelnik općine Nikola Knežić najavio je za Poslovni.hr kako planira cijelu rivu opremiti Easybench klupama.

Time je općina Dubrovačko Primorje pokazala kako prati svjetske trendove, promičući tehnologiju koja utječe na očuvanje okoliša, povećanje kvalitete života građana i gospodarski razvoj.

A kolika je potražnja za pametnim klupama i solarnim stanicama u ostalim hrvatskim gradovima i općinama, otkrijte na linku.

Osim jedinstvenog i modernog dizajna, solarna autobusna stanica ima sjedalice obložene fundermaxom, kaljeno staklo na stražnjoj strani koje štiti od vjetra i kiše, a cijela gornja ploha stanice je prekrivena solarnim panelima. Sama konstrukcija je od pocinčanog čelika što stanicu čini Anti-Vandal proizvodom te ju nije lako oštetiti niti uništiti, a i otporna je i na sve vremenske uvjete. Na bočnim stranama stanice je prostor za interaktivnu reklamu što samu solarnu autobusnu stanicu čini još privlačnijom za korisnike, a ima i vlastitu LED rasvjetu. Uvijek treba razmišljati unaprijed ukoliko se ukaže potreba za većim autobusnim stajalištem pa se solarna autobusna stanica može proširiti čak i do 6 metara, piše Poslovni.

Pročitajte još

PRIDRUŽITE SE Trening prepoznavanja ptica na Neretvi

Dulist

[FOTO] MODELARSKA LIGA Županijsko natjecanje mladih tehničara

Dulist

[FOTO] Krcat Dom kulture u Čilipima, svi su došli na kviz Deana Kotige

Dulist