Natrag
23.9.2017 18:38

facebook

twitter

google

rss

dulist

FOTO U Pločama otvorena prva socijalna samoposluga u Županiji

2.10.2015 @ 12:27 Dulist Županija
10;10

Podijelite:

U svrhu podizanja minimalnog socijalnog standarda u gradu, i sa željom da se pomogne najugroženijim osobama i obiteljima s minimalnim prihodima, Gradsko društvo Crvenog križa Ploče otvara prvu socijalnu samoposlugu u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

Socijalna samoposluga otvorila je svoja vrata 01. listopada, u prostoru Župe BDM Kraljice Neba i Zemlje (stara crkva) i na raspolaganju je socijalno najugroženijim građanima.

Kako javljaju iz GDCK Ploče, za početak usluge će koristit 107 socijalno najugroženijih korisnika zajamčene minimalne naknade.

Inače, glavni organizator i nositelj projekta socijalne samoposluge ”Košarice ljubavi” je Gradsko društvo Crvenog križa Ploče, projekt je financiran bespovratnim sredstvima Ministarstva socijalne politike i mladih i predviđeno trajanje je 8 mjeseci.

– Bit ćemo najzadovoljniji kada više ne bude bilo potrebe za otvorenjem ovakvih objekata no dok je pomoć nužna pozivamo sve građane i građanke da se aktivno uključe u aktivnosti projekta Socijalne samoposluge ”Košarice ljubavi” kako bi se projekt održao i kako bi se pomagalo najugroženijim pojedincima i obiteljima. Posebno ističemo sudjelovanje putem volontiranja i donacija. Siromaštvo nije izbor, pomaganje jest! – ističu iz Gradskog društva Crvenog križa Ploča.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana