Kultura

FOTO U Lazaretima predstavljena knjiga ‘Pjesme’ Cvijeta B. Joba

Društvo dubrovačkih pisaca objavilo je knjigu „Pjesme“ Cvijeta B. Joba, u kojoj su sabrane i prikupljene skoro pa sve njegove pronađene i sačuvane pjesme, veliki broj njegovih crteža, te dopisa, prepiski, raznih inicijativa vezanih za događanja u Dubrovniku, fotografija i raznih dokumenata iz života ovog našeg znanog i omiljenog sugrađanina.

Knjigu je u potpunosti priredio, uredio i pogovor o gosparu Cvijetu B. Jobu napisao akademik Luko Paljetak, te se konačno i nudi odgovor na pitanje ‘Tko je bio Cvijeto Job?’

-Čitajući njegove pjesme, oni koji ga za života nisu mogli upoznati, će si moći predočiti vizuru jednog izuzetnog ljudskog bića koje je bio Job – poručio je Paljetak.

-Naša mala udruga je objavila ovu jako lijepu knjigu, a uspjeli smo ostvariti suradnju sa gosparom Paljetkom koji je dvije godine pripremao materijale kako bi ona nastala. Ona je jedno lijepo sjećanje na jednog značajnog sugrađanina, Cvijeta Joba- rekao je Boris Njavro.

Kako je izgledalo predstavljanje knjige pogledajte u našoj fotogaleriji.

Pročitajte još

ZANIMLJIV PROGRAM ZA NAJMLAĐE Dubrovačka dječica u obilasku palače kneza

KONCERT ISPRED DVORA Simfoničari lijepim notama obojali subotnje jutro

NOVI PROJEKT Što nam još donosi ‘Kultura u điru’?

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija