Natrag
24.2.2018 20:41

facebook

twitter

google

rss

dulist

FOTO U Gruž doplovila 200 milijuna dolara vrijedna jahta ‘Kismet’

19.7.2017 @ 11:12 Dulist dulist IN

Podijelite:

U gruškoj luci jutros je privezana 200 milijuna dolara vrijedna superjahta ‘Kismet’ u vlasništvu pakistansko-američkog biznismena Shahida Khana.

Ova 95,2 metra duga čelična ljepotica izgrađena je 2014. godine u brodogradilištu Lurssen. Unutarnji dizajn potpisuje dvojac Pascale Reymond i Andrew Langton, dok je vanjski dizajn djelo norveškog dizajnera Espena Oeina.

Na specijaliziranim portalima ‘Kismet’ se opisuje kao ‘spoj luksuza i savršenstva’. Posjeduje palubu od crnog mramora, Jacuzzi, bazen, helidrom te još mnoštvo luksuznih detalja. Može primiti 12 gostiju u šest kabina, uz 28 članova posade, a sam vlasnik se hvali kako na jahti može organizirati zabavu za 270 ljudi.

Što se tiče nagrada struke, ‘Kismet’ je osvojio ‘World Superyacht Awards 2015.’ te je bio finalist izbora ‘Showboats Design Awards 2016.’ u kategorijama ukupnog dizajna, vanjskog dizajna i stila, unutarnjeg dizajna te brodske arhitekture.

Vlasnik ‘Kismeta’ Shahid Khan ‘težak’ je 7,5 milijardi dolara, a vlasnik je tvrtke Flex-N-gate, koja proizvodi metalne i plastične djelove za automobilsku industriju. Sa 16 godinea preselio je iz Pakistana u SAD, a prvi posao bio mu je pranje pjata za 1,2 dolara po satu. Postao je državljanin SAD-a 1991. godine, a bogatstvo je počeo sticati kad je 1989. godine postao jedini dobavljač branika za Toyotu. Vlasnik je NFL momčadi Jacksonville Jaguars, engleskog nogometnog kluba Fulham te tri privatna zrakoplova. Smatra se najbogatijim Pakistancem na svijetu.

Inače, ako želite unajmiti ‘Kismet’ za jednotjednu plovidbu platit ćete oko 1,2 milijuna eura, bez dodatnih troškova.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana