Natrag
22.8.2017 15:12

facebook

twitter

google

rss

dulist

FOTO U Dubrovniku spriječena najveća ‘filmska pljačka’ u Hrvatskoj

3.6.2015 @ 14:52 Dulist Crna kronika
10;10

Podijelite:

U kodnoj akciji Bonita spriječeno je počinjenje vjerojatno najveće pljačke u Hrvatskoj, rečeno je u srijedu u Dubrovniku na konferenciji za novinare u prostorijama Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

Kako je istaknuo na konferenciji za novinare načelnik PU DN Tonći Radobratović cijela akcija započela je inicijalnim saznanjima u ožujku ove godine kada je policija doznala da postoji namjera počinjenja oružane pljačke na području juga Hrvatske. U tom trenutku nisu bili poznati nikakvi daljni detalji kriminalnog plana.
”Već krajem ožujka počeli smo s provođenjem akcije ”Bonita”, doznali smo kako skupina koju nadziremo preprodaje i kokain te kako je u tom trenutku bilo u tijeku prikupljanje veće količine novca za kupnju veće količine te droge”, rekao je Radibratović te dodao kako su krajem prošlog mjeseca došli do saznanja kako je planiranje oružane pljačke glavne poslovnice Hrvatske pošte u Dubrovniku pri kraju te kako se vrlo brzo očekuje izvršenje.
”Utvrdili smo najmanje sedam počinitelja, a četiri su s područja naše županije te su uhićeni, dok za ostala tri još tragamo”, istaknuo je Radibratović te dodao kako je u svemu sudjelovao i jedan policijski službenik čija je uloga u cijelom planu bila dojavljivanje lokacija policije pljačkašima u bijegu, kao i sigurno ispraćivanje preko granice s Crnom Gorom.
”Pljačkaši su prethodno trebali na predjelu općine Konavle zapaliti odjeću i druge predmete korištene u pljački. Dan izvršenja je trebao biti u narednim danima kada je prema njihovoj procjeni trebalo biti najviše novca u pošti zbog isplata mirovina i drugih davanja”, rekao je Radibratović te dodao kako bi počinitelji, u slučaju da kazneno djelo nije spriječeno, teško bili otkriveni.
U prostorijama PU DN na konferenciji su bili izloženi i dokazi poput rukavica, ”fantomki”, pištolja i streljiva, ručne radio stanice, policijske odore itd., a gotovo filmski scenarij pljačke novinarima je izložio voditelj Odjela kriminaliteta droga PUDN Hrvoje Neusidl.
”Ovakvo nešto ja ne pamtim da se ikada planiralo na području ove policijske uprave, a vjerojatno da je izvršeno bilo bi riječ o jednoj od najvećih pljački u Republici Hrvatskoj. Početkom ožujka znali smo samo kako jedan naš policijski službenik planira počiniti to kazneno djelo, nismo ništa drugo znali”, rekao je Neusidl te dodao kako su nesuđeni pljačkaši imali namjeru upotrijebiti vatreno oružje.
”Uloga policijskog službenika nažalost je bila u tome da tijekom svoje službe daje smjerove kretanja policije prema pljačkašima u slučaju da nešto pođe po zlu. On ih je trebao navoditi kako najbrže i najbezbolnije pobjeći iz Dubrovnika, a trebali su bježati prema Crnoj Gori”, rekao je Neusidl te dodao kako su prošli tjedan prepoznali trenutak kada su dvojica od četvorice uhićenih išli u Zagreb kupiti kokain.
”Znali smo će finalni čin biti u sljedećim danima, i odlučili smo djelovati. Jedan od četvero uhićenih je djelatnik pošte koji im je u nekoliko navrata snimao prilaze pošti, kao i put od ulaza u poštu do sefa”, rekao je Neusidl.
Inače, dvojica osumnjičenih, u dobi od 30 i 24 godine, uhićeni su jučer, 2.lipnja, na području Policijske uprave dubrovačko neretvanske, a druga dvojica, 32-godišnjak i 29-godišnji policijski službenik, uhićeni su u prošli četvrtak, 28.svibnja u Zagrebu.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana