Županija

FOTO Tolić: Otvoren dio novog Terminala, radovi gotovi u svibnju

FOTO Tolić: Otvoren dio novog Terminala, radovi gotovi u svibnju

Direktor Zračne luke Dubrovnik Roko Tolić rekao je u srijedu u Dubrovniku kako od ovog tjedna javnost i putnici imaju priliku vidjeti dijelove novog Terminala vrijednog 63 milijuna eura, a kako se službeno otvaranje nove zgrade očekuje po završetku svih radova u svibnju.

-Javnost i putnici imaju od ovog tjedna priliku vidjeti dijelove novog Terminala. On će biti službeno pušten u promet u svibnju, a radovi na zgradi su još uvijek u tijeku. Osposobili smo nekoliko šaltera za prtljagu i pravce kretanja. Vrijednost radova na zgradi je 63 milijuna eura, a ukupna vrijednost projekta u Zračnoj luci je 225 milijuna eura – rekao je Tolić te istaknuo kako se od tog iznosa iz EU fondova financira čak 158 milijuna eura.
Inače Zračna luka Dubrovnik prošlu je godinu završila s rekordnih milijun i 991 tisućom putnika što je porast od 17,5 posto u odnosu na prethodnu godinu. Najave za ovu sezonu su jako dobre, a očekuje se porast prometa prema brojnim destinacijama kao što su London, Beč, Manchester, Munich, Birmingham, Glasgow, Varšava i Dublin. Zračnim putem najveći broj putnika u Dubrovnik stiže iz Velike Britanije, slijedi Francuska, Njemačka, putnici na domaćim letovima, Španjolska, Italija, Norveška itd.

Pročitajte još

[FOTO] Krcat Dom kulture u Čilipima, svi su došli na kviz Deana Kotige

Dulist

OLDTIMER RALLY U STONU Sedamdesetak povijesnih vozila će voziti od Komarne do Stona

Dulist

[FOTO] IDE SE NA GRAĐEVINSKU DOZVOLU Ovako će izgledati Sportsko-rekreacijski centar Čibača

Dulist