DuList INSport

FOTO Tko je sve vježbao na Svetom Ivanu?

FOTO Tko je sve vježbao na Svetom Ivanu?

Sudeći po odazivu na nacionalni projekt ‘Aktivna Hrvatska’, koji se održao ovog ponedjeljka na tvrđavi Sveti Ivan, Dubrovčani su itekako aktivni!

Do posljednjeg mjesta ispunjena tvrđava, pod vodstvom tima Kineziološkog fakulteta iz Zagreba, dokazala je koliko je Dubrovnik sportski nastrojen grad – od vaterpola pa do škole trčanja. Inače, ovaj zanimljiv projekt održava se pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice RH Kolinde Grabar – Kitarović, a njezina osobna izaslanica u Dubrovniku, saborska zastupnica Sanja Putica vježbačima je kazala snažnu poruku o sportu.

Trening je trajao sat vremena, a vodili su ga Lukrecija Dragić, Ivan Antunović i Marin Ivančić, dok je program vodila Darija Mikulandra Žanetić. Projekt su podržali i glumci Midsummer Scene festivala zajedno s prvom ženom koja igra Hamleta u Hrvatskoj – Helen Millar. Vježbanje i edukaciju u Dubrovniku omogućili su Turistička zajednica i Grad Dubrovnik, hoteli Valamar i Brilliant Events.

A mi smo s treninga doznali i vrijedne savjete i odgovor na pitanje: ‘Koliko često vježbati?’ Minimalne preporuke Svjetske zdravstvene organizacije su 4 do 5 puta tjedno umjerenim intenzitetom ili pak 30 minuta 3 puta tjedno žustrim intenzitetom. To mogu biti vježbe aerobnog tipa (npr. hodanje, trčanje, planinarenje, vožnja bicikla, rolanje, plivanje) ili mogu biti vježbe svladavanja opterećenja (utezi, elastične trake, medicinske lopte ili vlastiti tijelo: čučnjevi, sklekovi, trbušnjaci). Naravno, najbolja je kombinacija i jednog i drugog tipa treninga!

Pročitajte još

Pituri osvojili Kup Hrvatske!

Dulist

Iako mu je prva godina, ‘Župski pjat’ već se može nazvati – tradicionalnim festivalom!

Dulist

Jakov Bjeloš, Marino Maslać i Bruno Šimunović u dresu Hajduka osvojili međunarodni turnir

Dulist