Aktualno

FOTO Tko je sudjelovao u snimanju spota kao podrška oboljelima od hepatitisa?

FOTO Tko je sudjelovao u snimanju spota kao podrška oboljelima od hepatitisa?

Brojni poznati Dubrovčani, glumci, sportaši, voditelji… sudjelovali su u snimanju spota koji će uz Svjetski dan hepatitisa, koji se obilježava 28. srpnja, biti poslan iz Dubrovnika u znak podrške oboljelima.

Svjetski dan hepatitisa obilježava se diljem svijeta kao dio globalne kampanje, koju provodi Svjetska zdravstvena organizacija, s ciljem povećanja svijesti o virusnim hepatitisima i ukazivanju na važnost pravovremenog otkrivanja i liječenja hepatitisa. Ovogodišnji moto je ‘spriječi hepatitis, djeluj sada: testiraj se, zatraži liječenje’.
Virusni hepatitis – bolesti poznate kao hepatitis A, B, C, D i E – pogađa stotine milijuna ljudi diljem svijeta, uzrokujući akutne i kronične bolesti jetre i uzrokuje smrt zbog ciroze ili raka jetre.
Hepatitis B može se učinkovito spriječiti cijepljenjem, a kronično oboljele liječiti. Veliki napredak medicine postignut je u liječenju Hepatitisa C, koji se novim lijekovima može izliječiti. Mnogo toga još treba učiniti kako bi se osiguralo da ovi novi lijekovi budu dostupni u Hrvatskoj, a i na globalnoj razini. Ova bolest je globalni javno-zdravstveni problem.

Na Svjetski dan hepatitisa, 28. srpnja 2015, SZO i partneri pozivaju javnost, zdravstvene radnike i političare na žurno djelovanje na sprječavanju infekcije i smrti od virusnih hepatitisa. koji se mogu spriječiti, liječiti i izliječiti.

Pročitajte još

Franković osudio nasilje člana mladeži HDZ-a i najavio stegovni postupak

Dulist

Započeo ciklus radionica robotike u Centru za mlade Dubrovnik

Dulist

PRODUŽENI USKRŠNJI VIKEND Poziv na oprez zbog većeg protoka vozila na autocestama

Dulist