Aktualno

FOTO Taksisti opet dokazali da su ‘pametniji od drugih’

FOTO Taksisti opet dokazali da su 'pametniji od drugih'

U Gružu je svakog petka vrlo gužvovito i užurbano. Ponuda na gruškoj placi, ali i peskariji je bogata pa Dubrovčani rado svakog petka ujutro pohode ovaj ‘trbuh grada’.

Oni koji se zapute vozilom iz smjera Kantafiga Obalom Stjepana Radića imaju sreću što se ne gužvaju u desnoj traci (smjer za centar grada i Lapad), već imaju lijevu prometnu traku (skretanje za RK Srđ oko Parka Luja Šoletića) kojom bez po muke stignu do gruške place. Ili ipak ne?

Naime, jutros smo okom kamere zabilježili nešto što je očito uzanca dubrovačkih taksista. Dok velika većina njihovih sugrađana poštuje prometnu kulturu i drži se desne trake, naši taksisti koriste slobodnu lijevu traku, a na križanju kod gruške place opet se svrstavaju u desnu. Pametno, zar ne?

Naravno, zbog toga stvaraju ‘krkljanac’ u lijevoj traci pa naši sugrađani koji zaista žele doći do gruške place moraju čekati dok se niz od 6, 7, 8 ili više taksi vozila ne uključi u promet desnom trakom.

Ipak, ostanimo dobronamjerni i razmišljajmo pozitivno: možda su naši dragi taksisti spontano odlučili odustati od jutarnjeg shoppinga te produžiti u drugom smjeru.

Pročitajte još

S DuListom pratite sjednicu Gradskog vijeća, odlučuje se o gradnji Doma umirovljenika ispod bolnice

Dulist

BLAGDAN JE SV. JOSIPA Tate, sretan vam vaš dan!

Dulist

NEUGODNO ISKUSTVO SUGRAĐANKE ‘U šoku sam ponašanjem zaposlenika Libertasa i Tiska’

Dulist