Kultura

FOTO Svjetski poznati gitarist oduševio u Kneževom dvoru

U nizu glazbenih svečanosti kojima se obilježava 90 godina Dubrovačkog simfonijskog orkestra, našao se i koncert kojim je ujedno i otvarena sezona u Kneževu dvoru.

Orkestrom je ravnao maestro Tomislav Fačini, a kao solist je nastupio svjetski glasoviti gitarist Petrit Çeku, dobitnik 9 prvih nagrada na međunarodnim gitarističkim natjecanjima poput Anna Amalia u Weimaru (Njemačka), Andrés Segovia u Velbertu (Njemačka), Schadt u Allentownu (SAD), Michele Pittaluga u Alessandriji (Italija) te natjecanja Christopher Parkening u Malibuu (SAD). Njegova prva i studijska ploča izdana je u rujnu 2008. za američku diskografsku kuću Naxos. Petrit Çeku svira na gitari američkog graditelja Rossa Gutmeiera.
Neprikosnoveni uzor mladim gitaristima diljem svijeta, umjetnik nemjerljivog talenta i karizme, miljenik publike i kritike s pravom je nakon jednog od svojih zagrebačkih koncerata prozvan Pogorelićem gitare.
Na programu koncerta bila su djela:
L. Sorkočević Simfonija br. 7 u G-duru
J. Rodrigo Concierto de Aranjuez
L. van Beethoven Simfonija br. 5 u c molu, op. 67

Pročitajte još

PREDSTAVLJENE NJEZINE DVIJE KNJIGE Prekrasna književna večer u čast Anamarije Paljetak

Dulist

‘TRAG U BESKRAJU’ Ines Tričković jazzom odala počast svom Oliveru

Dulist

Ove godine neće biti ‘Sjećanja Grada’, ali zato Juvančić već snima Dubrovnik pod koronom za 2021.

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija