Županija

FOTO / SUSRET U ‘VRTOVIMA SUNCA’ Vinari i ugostitelji dogovorili ponudu za novu sezonu!

FOTO / SUSRET U 'VRTOVIMA SUNCA' Vinari i ugostitelji dogovorili ponudu za novu sezonu!

Vrijeme je priprema za sezonu, a najbolje to znaju dubrovački ugostitelji i vinari, koji su se ovog sunčanog i toplog četvrtka družili u oraškim Vrtovima sunca, razmjenjivali iskustva, ideje, planove…

Ovaj poslovni susret i u 2018. organiziraju zajedničkim snagama Dubrovačko-neretvanska županija i Regionalna razvojna agencija DUNEA a odazvalo se čak 47 vinara s područja cijele Dubrovačko-neretvanske županije i preko stotinu ugostitelja.

Suseti ovakvog tipa, a ovo je već četvrti po redu, sjajan je način povezivanja i formiranja vinskih karti za novu sezonu. Direktna, a opet ugodna prezentacija vina sjajan je način dogovora za daljnju suradnju, a ugostitelji na ovaj način obogaćuju svoju ponudu.

Posebno zanimljivo je istaknuti ovogodišnju novost: radionicu ‘Potencijali nove berbe / kušanje mladih vina’ i okrugli stol ‘Gdje je mjesto lokalnim sortama na hrvatskim vinskim kartama?’. Vodio ih je nagrađivani hrvatski sommelier Siniša Lasan, sommelierski prvak Hrvatske i sudac Decanterovih svjetskih nagrada. Bila je ovo korisna a ujedno i zanimljiva prilika za saznati sve vinske trendove, kao i poslušati savjete u poslovnim odnosima, sljubljivanju lokalnih sorti i hrane te tehničkim podacima.

Sudionici okruglog stola o lokalnim sortama na vinskim kartama bili su Ana Bitanga Jukić, sommelierka Restorana Kopun, Denis Jazvin, sommelier ALH, Božo Martinović koji je i uvodnim riječima danas pozdravio vinare,  predsjednik savjeta za strateški razvoj vinarstva i vinogradarstva DNŽ, te Mislav Garmaz, predstavnik Udruge ugostitelja Dubrovnik.

Ovogodišnji poslovni susret vinara i ugostitelja otvorio je župan Nikola Dobroslavić istaknuvši među ostalim kako nam je zapravo i obaveza uvrsititi naša vina u našu ponudu.

– Pogotovo zato što su izvanredne kvalitete. Nema ponude bilo kojeg dijela županije koja je cjelovita a da ne sadrži u sebi naša vina. Mislim da doista niti jedan gost iz naše županije ne bi smio poći a da ne ponese barem jednu bocu našeg vina. Naša vina to zaslužuju i kroz aktivnosti koje radimo sve ove godine potvrđuje se da je to tako. Mislim da smo sve bliže tome cilju, a Županija će na tome i dalje raditi i stajati na strani vinara. Evo, premda skromnism sredstvima, čak smo intervenirali i za ovu veliku nepogodu koju ste vi vinari imali i koja je doista na više mjesta osakatila ovogodišnji urod – rekao je među ostalim župan.

Susret je kao svoju krunu imao predstavljanje ovogodišnjeg, još bogatijeg Festiwinea. Nove lokacije, novi vinski doživljaji, nove ideje krasit će peti festival vina, a o svemu više možete potražiti na službenim stranicama.

Festiwine se ove godine održava od 16. do 22. travnja 2018., na novoj lokaciji, na plaži ‘Sunset Beach Uvala Lapad’. Organizator je ponovno Dubrovačko-neretvanska županija, produkciju potpisuje Dubrovnik Partner, a ovogodišnji festival vina najavio je županijski pročelnik Upravnog odjela za turizam, pomorstvo, poduzetništvo i energetiku Ivo Klaić.

Pročitajte još

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ: ‘Republika Srpska ne smije projektom ZL Trebinje ugroziti vodoopskrbu Dubrovnika’

Dulist

ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA JEDNOGLASNO Nagrada za životno djelo posthumno profesoru Nikoli Miroševiću

Dulist

[ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA] Dobroslavić: Zračna luka kod Trebinja ugrožava naše područje

Dulist