Grad

FOTO Što se dogodi kad Policija pokuca na vrata vrtića i škola?

FOTO Što se dogodi kad Policija pokuca na vrata vrtića i škola?

U sklopu akcije ‘Poštujte naše znakove’ od rujna se djeci u vrtićima i djeci prvih razreda osnovnih škola na području Dubrovačko-neretvanske županije održavaju edukativna usmjerena na zaštitu djece u prometu i sprječavanju ugrožavanja njihovih života, osobito u prvim danima njihovog samostalnog sudjelovanja u prometu.

Jedno takvo predavanje održano je i ovaj tjedan kada je Dječji vrtić Pile I u Dubrovniku posjetio policijski službenik za prometnu preventivu Postaje prometne policije Dubrovnik Željko Mage. Na djeci prihvatljiv način objasnio je kako se pravilno prelazi kolnik, kako koristiti pješački prijelaz i na koji način sigurno prijeći kolnik na raskrižju bez semafora, kako se pravilno kretati nogostupom i sl.

Tijekom ovog tjedna za šezdesetak roditelja učenika od prvog do četvrtog razreda Osnovne škole Gruda na Grudi, policijski službenik za prevenciju PU dubrovačko-neretvanske Miro Marijanović i socijalna pedagoginja OŠ Gruda Ana Ljubić Arbanasin održali su predavanje na temu sigurnog korištenja modernih tehnologija i virtualnog nasilja koje se događa među mladima takozvani cyberbullying.

Roditelji su upoznati s dobrim i lošim stranama korištenja modernih tehnologija, zatim s popularnim aplikacijama među mladima, s načinima zaštite osobnih podataka te zakonodavnim okvirima koji reguliraju kažnjivanje ponašanja koja se najčešće događaju putem modernih tehnologija. Posebna pozornost bila je usmjerena na temu elektroničkog nasilja među mladima.

Preporučeno im je da limitiraju vrijeme koje djeca provode na internetu i da bi bilo korisno da pokažu interes za internetske aktivnosti svoje djelce, informiraju se i steknu znanja o tome kako će njihova djeca ispravno koristiti Internet. Doznali su korisne savjete na koji način se zaštititi od opasnosti na internetu i kako i gdje potražiti pomoć ukoliko se ono desi.

Tekst i foto: PUDN

Pročitajte još

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist

PIROTEHNIČARI U DOMOVINSKOM RATU Međunarodni dan svjesnosti o opasnostima od mina

Dulist