Kultura

FOTO Što nam mladi glazbeni talenti donose na Igre?

FOTO Što nam mladi glazbeni talenti donose na Igre?

Novi glazbeni program 67. Igara pod nazivom ‘U susret budućnosti’ (Key to the future) predstavljen je danas u atriju Kneževa dvora u sklopu kojeg nastupaju i mladi laureati prestižnih međunarodnih glazbenih natjecanja.

-Biti dio ovog novog ciklusa unutar ciklusa je velika čast. Nitko od nas ovdje nije tinejdžer u usponu, mi smo svi već priznati glazbenici sa mnogim postignućima. Jedino čemu težimo je doseći jednu ‘glazbenu zrelost’ kroz nadolazeće godine – poručio je pijanist Aljoša Jurinić.

Program je već u nedjelju otvorio pijanist Andrew Tyson, idejni začetnik ovog projekta, već večeras je nastupio pijanist Aljoša Jurinić, kojeg, kao hrvatskog predstavnika u ovom programu, festivalska publika željno iščekuje.

Uslijedit će nastupi američkog violinista Stephena Waartsa i njegovog ruskog kolege Andreya Gugnina koji će solistički koncert imati 22. kolovoza. Mladi laureati su i violinist Aleksey Semenenko i pijanistica Inna Firsova, a oni će se publici predstaviti u utorak 23. kolovoza. Novi glazbeni program zaključit će pijanist Yury Favorin recitalom u srijedu 24. kolovoza.

-Spomenuo sam više puta da su nam mladi važan dio programa. Rekao bih da je oslonac ovog projekta bio prošlogodišnji koncert Tysona koji je održao fascinantan recital. Nakon koncerta smo razmišljali što bismo mogli napraviti pa smo došli na ideju da bi bilo dobro napraviti jedan program koji bi se bavio mladim umjetnicima koji velikim koracima kroče zahvaljujući natjecanjima i nastupima na važnim mjestima – poručio je intendant Igara Mladen Tarbuk.

Zanimljivo je da se obraćenje predstavnicima medija uoči programa zapravo održalo nakon početka istog. Iz Igara su poručili da je razlog tome činjenica da nisu svi umjetnici došli u isto vrijeme, te su čekali da svi budu na jednom mjestu kako bi se bolje moglo s njima komunicirati.

Pročitajte još

Dubrovački muzeji pozivaju na radionice izrade i ukrašavanja keramike

Dulist

TRIBINA ‘POGLAVLJE FESTIVAL KARANTENA’ Art radionica Lazareti obilježava 35 godina postojanja

Dulist

NACIONALNA MANIFESTACIJA Obilježena 13. Noć knjige u Dubrovačkim knjižnicama

Dulist