Crna kronika

FOTO Stijena probila krov kuće obitelji Krečak

FOTO Stijena probila krov kuće obitelji Krečak

Velika kamena stijena probila je jutros nešto prije 10 sati krov obiteljske kuće u vlasništvu Ivuše Krečka.

Srećom nema ozljeđenih, na očevid je izišla i Policija, a sumnja se da je pad stijene posljedica podzemnih miniranja tvrtke Hidroelektra na HEP-ovom tunelu Trafostanice Srđ.

Kamena stijena u padu je polomila nekoliko stabala, preskočila cestu i odbila se o ogradu ceste, okrznula ogradu parkirnog prilaza te poput projektila probila krov kuće. Srećom krovna konstrukcija uspjela je zaustaviti stijenu. Komadiće polomljenih kupa na svojim taracama pronašli su, kaže Krečak, njegovi susjedi, koji su neposredno prije udara stijene čuli jak zvuk miniranja.

Sve se dogodilo nešto prije 10 sati, a Hidroelektrin termin zakazan za miniranje bio je od 9.30 do 10.30, tvrdi Krečak.

– To se toliko trese da ne možemo noću spavati. Danju čovjek radi pa i ne čuje, ali noću je to strašno. Tresu se lusteri. Nije se tako treslo ni nako potresa – kaže Ivuša Krečak. Ističe kako su miniranja u posljednjih dvadeset dana posebno žestoka.

Krečak je slučaj prijavio Policiji, koja je kontaktirala Hidroelektru i HEP, međutim Krečku se nitko od odgovornih za ovaj umalo koban događaj nije obratio. U ponedjeljak se očekuje sudski vještak.

– Dnevno ovuda prođemo barem deset puta. A zamislite da je stijena preskočila krov pa pala na neku kuću niže od nas – govori Krečak, koji najavljuje sudsku tužbu protiv uzročnika štete na krovu njegove kuće.

– Mi više ne možemo normalno živjeti, a mislim da bi građani u ovom gradu morali živjeti normalnio. Bio je rat, bili su potresi, nikad ništa nije doletjelo, do danas ova stijena – ističe Krečak.

Puka sreća presudila je da se na zlokobnom putu kamene stijene nije našao čovjek ili automobil. U tom slučaju posljedice bi bile puno gore.

Valja se upitati koliko još stijena uzduž obronaka Srđa prijeti Gradu i njegovim stanovnicima, pogotovo što radovi na tunelu trafostanice Srđ nisu ni blizu kraju.

 

Pročitajte još

U hotelu Vis 2 pronađeno beživotno tijelo muške osobe

Dulist

TUŽNA VIJEST Preminula je cijenjena arhitektica Olivera Bravačić

Dulist

Napustio nas je Ivo Jelić, jedan od osnivača dubrovačkog HDZ-a

Dulist