Županija

FOTO Štićenici Josipovca darivali branitelje

FOTO Štićenici Josipovca darivali branitelje

Danas su u Centru za rehabilitaciju Josipovac ugošćeni dubrovački branitelji kojima su, u sklopu nadolazeće 25. obljetnice obrane Dubrovnika i Dana dubrovačkih branitelja, korisnici i djelatnici centra priredili recitiranje, pjevanje, darivanje poklona te razgledavanje samog centra.

Ravnateljica Centra za rehabilitaciju Josipovac Marina Sambrailo istaknula je kako su branitelji prvi ovogodišnji gosti centra. U ime centra zahvalila se dubrovačkim braniteljima na svemu što su napravili za domovinu u vrijeme rata, ali i poslije, te omogućili miran i lijep život korisnicma i djelatnicima Centra za rehablitaciju Josipovac. Ravateljica Sambrailo je, za one branitelje koji nisu upoznati, objasnila ulogu centra.

– Riječ je o ustanovi za rehabilitaciju koja skrbi za 54 korisnika s umjerenom ili teškom mentalnom retardacijom. Ustanova se sastoji od dva odjela: odjel njege i odjel rehabilitacije – istaknula je Sambrailo te dodala kako su neki korisnici stalno smješteni u centru, dok su drugi samo povremeni cjelodnevni ili poludnevni korisnici. Rekla je kako su korisnici ustanove vrlo pristojni i kako je osoblje istinski ispunjeno u radu s njima.

– Mi smo ovdje kao jedna velika obitelj, dobro se slažemo, dobro se nadopunjemo i poštujemo – naglasila je Sambrailo i naglasila da su korisnici izuzetno vrijedni, aktivni i kreativni.

– Centar uskoro ima i božićnu izložbu likovnih i drugih radova korisnika – rekla je Sambrailo i dodala da je već prodano preko tisuću čestitki koje su izradili upravo korisnici ustanove.

Korisnici centra braniteljima su pjevali božićne pjesme, recitirali i uručili im poklone. Nakon priredbe branitelji su zajedno s osobljem krenuli u razgledavanje cijele zgrade ustanove.

Pročitajte još

PRIDRUŽITE SE Trening prepoznavanja ptica na Neretvi

Dulist

[FOTO] MODELARSKA LIGA Županijsko natjecanje mladih tehničara

Dulist

[FOTO] Krcat Dom kulture u Čilipima, svi su došli na kviz Deana Kotige

Dulist