Sport

FOTO Square osigurao playoff pobjedom protiv Alumnusa

FOTO Square osigurao playoff pobjedom protiv Alumnusa

Pobjedom 4:0 (2:0) nad zagrebačkim Alumnusom ostvaren je ovogodišnji cilj – plasman u doigravanje za prvaka Hrvatske. U susretu posljednjeg, 22. kola, igrači Mata Cvjetkovića u svim su segmentima igre bili bolji od zagrebačke momčadi.

Treba istaknuti da je susret započeo minutom šutnje za sve preminule u nedavnoj pomorskoj havariji koja se dogodila u neposrednoj blizini Dubrovnika.

Trener Mato Cvjetković za ovaj susret nije mogao računati na čak četiri igrača (Zoran Primić, Hrvoje Cvjetković, Toni Bačić, Adriano Darrer), a usprkos mnogobrojnim izostancima imao je iznimno raspoložene igrače koji su tijekom svih 40 minuta utakmice pokazali iznimnu borbu i želju za uspjehom.

Mrežu Zagrepčana otvorio je Maro Đuraš u 6. minuti, a do kraja prvog dijela još je bio precizan Adrijan Micevski iz penala u 13. minuti za 2:0. Imali su gosti povremenih ‘bljeskova’, posebice u samom smiraju prvog dijela, međutim na sve je bio spreman vratar Alen Turuk.

Gosti su u 24. minuti bili najbliži pogotku za smanjenje kada je Davidović iz neposredne blizine pogodio stativu. Minimalni gostujući pritisak ‘crveno-plavi’ su otklonili već u 31. minuti kada je Micevski, nakon odličnog prodora kroz gostujuću obranu, nesebično na drugoj stativi uposlio Đuraša za 3:0. U istoj minuti se i Micevski po drugi put upisao u strijelce, nakon asistencije mladog Kuraje, za visokih 4:0.

Šest minuta prije kraja Alumnus je pokušao s igračem vratarom, međutim bez izglednih šansi za smanjenje…

Square će za polufinale igrati protiv zagrebačkog Futsal Dinama. Prva utakmica igra se u Zagrebu 5. svibnja, a uzvrat u Dubrovniku 12. svibnja. Pobjednik dvoboja Square – Futsal Dinamo u polufinalu će igrati protiv FC Split Tommy, stoji na mnksquare.com.

DbkSport.com

Pročitajte još

Piturima gradonačelnik čestitao osvajanje duple krune

Dulist

Pituri osvojili Kup Hrvatske!

Dulist

Jakov Bjeloš, Marino Maslać i Bruno Šimunović u dresu Hajduka osvojili međunarodni turnir

Dulist