Sport

FOTO Square izborio pobjedu protiv ‘tvrdog’ Vrgorca

FOTO Square izborio pobjedu protiv 'tvrdog' Vrgorca

Dubrovački Square teškom je mukom, ali zasluženo slavio protiv odlične momčadi Vrgorca s 2:1 (2:0) u 14. kolu 1. HMNL u Gospinom polju pred oko 500 gledatelja.

Vrgorac je u Dubrovnik stigao s ‘mršavim’ kontom, ali s dva zimska pojačanja. Ipak, square je bio taj koji je dominirao, što se posebno moglo vidjeti u prvom dijelu. Oplodio je svoje trude dubrovački prvoligaš u 14. minuti kad je makedonski as Darko Rangotov lobao istrčalog gostujućeg vratara Hercega. Na 2:0 povisio je sjajni Tomislav Bevanda 6 sekundi prije kraja poluvremena. Povukao je BiH reprezentativac po desnoj strani te potom svojom prepoznatljivom ‘bombom’ pogodio za dva razlike.

U nastavku gosti dolaze do daha, a Square umjesto da dovrši posao počinje komplicirati. Oba vratara, domaći Turuk i gostujući Herceg, promiču se u prva imena susreta serijama obrana. Prvi ipak ‘popušta’ Turuk, kojeg u 26. minuti Dragan Stanković uz pomoć bloka svladava za 2:1. Tri minute kasnije prilika domaćih za ‘zaključavanje’ meča. Daničić pada u kaznenom prostoru, sudac pokazuje na najstroži udarac, odgovornost preuzima najbolji igrač na terenu Rangotov, ali mu sjajni Herceg ‘skida’ udarac. S druge strane igrači Vrgorca napadaju kao osice, Turuk je u nekoliko prilika bio ‘na streljani’, ali zaustavlja sve. U 36. minuti gosti uvode i igrača-vratara, vrše strahovit pritisak, ali bez učinka jer se Turuk svojim obranama prometnuo u igrača susreta.

Ovom pobjedom Square se učvrstio na četvrtom mjestu lige, a u idućem kolu gostuje u Novom Marofu.

 

1. HMNL – 14. kolo

MNK Square – HMNK Vrgorac 2:1 (2:0)

SD Gospino polje; Gledatelja: 500; Suci: J. Knezović (St) i R. Pavlov (St)

Strijelci: 1:0 Rangotov 14′, 2:0 Bevanda 20′, 2:1 Stanković 26′

MNK Square: Turuk, Tikvica, Bevanda (1), Jurić, Cvjetković, Rezo, Rangotov (1), Vodopić, Đuraš, Saltarić, Bačić, Novoselac, Bogdanović, Daničić;

MNK Vrgorac: Herceg, Znaor, Pervan, Grbavac, Zloić, Gudelj-Velaga, Kraljević, Stanković (1), Marinović, Martinac, Akmadža, Govorko, Vuković;

 

Pročitajte još

STIŽE ALKAR Večeras navijamo za Košarkaše Dubrovnika!

Dulist

POSLJEDNJA PRILIKA ZA PRIJAVU Pridružite se utrci 5K, trčite ili navijajte za Marka!

Dulist

NAKON 24 GODINE Hrvatska malonogometna reprezentacija izborila Svjetsko prvenstvo!

Dulist