DuList IN

FOTO Spoj tradicije i mladosti

FOTO Spoj tradicije i mladosti

U ispunjenoj dvorani Ivana Pavla II večeras je održano predstavljanje hvalevrijednog projekta ‘Tradicijsko češljanje dubrovačkog kraja’.

Spoj tradicionalnih vrijednosti i vrijedne mladosti rezultiralo je jednim ovakvim projektom i sve to u organizaciji Obrtničke i tehničke škole uz podršku Društva ‘Baština’ Dubrovnik.

– Sve je to dječjih ruku djelo. Ideja za projekt produkt je svakodnevnog razmišljanja na koji bismo način mogli dignuti našu frizersku struku na veći nivo. Dobili smo potporu Ministarstva obrta i poduzetništva koje je ovaj projekt prepoznalo kao izrazito važan – istaknula je Ivona Vujičić, mentorica ovog predivnog projekta i dodala kako je sve počelo u istraživačkom tonu, a doprinos su dale i članice iz Društva ‘Baština’ Dubrovnik.

Članica Društva Jagoda Konjuh istaknula je kako je važno da se tradicionalne vrijednosti prenesu na mlade naraštaje.

– U Društvu ‘ Baština’ nastojimo sačuvati i obnoviti tradiciju te ju prenijeti na mlade. U ovom slučaju smo bili jako sretni jer nas je Obrtnička škola pitala za savjete i jer smo iskustvom mogli pomoći – rekla je Jagoda Konjuh.

Događaju je prisustvovao je i ravnatelj Obrtničke i tehničke škole Dinko Mandić koji je izrazio osjećaj ponosa povodom predstavljanja ovog projekta.

– Zadovoljstvo mi je što možemo predstaviti ovakav projekt javnosti. Mi prosvjetni djelatnici najjače odgojno djelujemo svojim odnosom prema radu i obvezama. Ovdje su naši profesori pokazali entuzijazam i primjerene odnose što će se, iskreno se nadam, odraziti na motivaciju učenika i daljnje usvajanje znanja – kazao nam je ravnatelj.

Projektom su obuhvaćeni načini tradicijskog češljanja u Konavlima, Župi dubrovačkoj, Dubrovačkom primorju, Pelješcu, otocima Mljetu, Lastovu i Korčuli i dolini Neretve. Ovom manifestacijom želi se zaštititi, istražiti i razviti tradicijske vještine češljanja kao vid nematerijalne kulturne baštine.

Na kraju predstavljanja održan je prigodan tratamenat gdje su brojni prisutni mogli uživati u tradicionalnim poslasticama.

Pročitajte još

Ante Jonjić osvojio dva zlata na međunarodnom natjecanju u Crnoj Gori

Dulist

[VIDEO] PRVA LJUBAV, PRVA BOL Poslušajte novu pjesmu Domenice

Dulist

PROŠLO LJETO IM JE BILO NEZABORAVNO David Beckham supruzi Victoriji čestitao 50. rođendan fotografijom s Lopuda

Dulist