Grad

FOTO Smeće tjednima na istom mjestu

FOTO Smeće tjednima na istom mjestu

Uputite li se kojim slučajem pješke s Vojnovića prema dvorani u Gospinom polju, kroz park ispod Cambridgea, ostat ćete nemalo iznenađeni.

Ne zato jer će vas tamo dočekati idealno mjesto za pobjeći od gradske vreve, iako bi ovaj park upravo to mogao i biti, već zbog smeća koje će vas dočekati na svakom koraku. Oko drvenih klupa, ispod staze, kraj skalina, na skalinima…

Istina, vjerujemo kako ovaj park tijekom školskog odmora pohode brojni učenici dviju obližnjih srednjih škola, dosta djece ovuda ide na treninge, građani na utakmice…, no smeće nismo zatekli u jednom navratu ili samo nakon odmora. Lokaciju smo obilazili kroz više od tri tjedna u različito doba dana, pa i u ranim jutarnjim satima i prizori su uvijek isti. Smeće je porazbacano na sve strane. Kao da djelatnici Čistoće ovdje nisu kročili već neko vrijeme. Zanimljivo je kako je trava ovdje ipak pokošena pa tim više čudi da nitko od komunalaca nije na ovo mogao reagirati.

Pa iako ovaj park mnogima nije s ruke, vjerujemo kako dio građana ni ne zna za ovaj put do Gospinog polja, u njemu smo zatekli i zalutale turiste, koji su vjerojatno htjeli potražiti malo hlada kako bi se sklonili od vrućine. No, nisu se dugo zadržali, iako su se mogli odmoriti na drvenim klupama.

Prvi gradski komunalac, zamjenik gradonačelnika Željko Raguž očto je zauzet nekim drugim komunalnim problemima, uhvatio se u koštac s neposlušnicima u povijesnoj jezgri, on i gradonačelnik imaju i terenske urede izvan užeg područja grada, a pod nosom im je smeće koje nitko očito ne čisti. Svakako treba skrenuti pažnju i na nesavjesne građane, koji ovo smeće i bacaju, jer se nije samo od sebe tamo stvorilo, ali bi možda nekome i ‘proradila lampica’ kada bi u blizini ugledao kantu od smeća! Hoće li i kad netko konačno reagirati?

Pročitajte još

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist

PIROTEHNIČARI U DOMOVINSKOM RATU Međunarodni dan svjesnosti o opasnostima od mina

Dulist