Politika

FOTO Slavlje u Petilovrijencima: HDZ osvojio sve gradove u županiji, u Dubrovniku imaju 800 glasova više od Narodne koalicije

FOTO Slavlje u Petilovrijencima: HDZ osvojio sve gradove u županiji, u Dubrovniku imaju 800 glasova više od Narodne koalicije

Prema informacijama koje dolaze iz HDZ-ovog stožera, Dubrovnik se za razliku od prošlih nekoliko izbora ‘zaplavio’. Ako ovi izbori budu najava lokalnih Narodna koalicija, odnosno HNS-ov gradonačelnik Andro Vlahušić koji je na ovim izborima pozivao sugrađane da glas daju članu HNS-a iz Splita (?!), mogao bi biti u nevolji.

Prema dostupnim informacijama HDZ je u Dubrovniku dobio oko 800 glasova više od Narodne koalicije.

-Želim se zahvaliti svima koji su izašli na izbore, ali posebno našim sugrađanima koji su na ovim izborima u velikom brojku izabrali HDZ. Imamo oko 800 glasova razlike i pobijedili smo u Dubrovniku- rekao je Franković te dodao kako je ovo trend koji obećava.
-Ovo nam je veliki vjetar u leđa i najavljujem pobjedu HDZ-a na lokalnim izborima u svibnju sljedeće godine – rekao je Franković.
Treći na listi HDZ-a, i predsjednik ŽO stranke, Branko Bačić rekao je kako je HDZ osvojio sve gradove u županiji.
-U Dubrovniku smo ponovno preuzeli odgovornost, a na lokalnim izborima sam siguran kako ćemo imati svog gradonačelnika. Prema podacima koje zasada imamo pobijedili smo u svim gradovima u županiji, u Dubrovniku, Metkoviću, Opuzenu, Korčuli, Pločama. Imat ćemo bolji rezultat nego prije 10 mjeseci – rekao je Bačić.

Podsjetimo, iako je HDZ na prošlim izborima dobio na razini Županije u Gradu je imao 35,20 posto, dok je SDP s partnerima imao 36,65 posto. Preneseno u glasove to znači da je desno pošlo 7356 birača, a lijevo 7659 građana s pravom glasa.

Pročitajte još

Mato Pavličević nosi listu Republike u 10. izbornoj jedinici!

Dulist

CENTAR OBJAVIO KANDIDATE Viktorija Knežević sedma na listi koalicije ‘Rijeke pravde’

Dulist

SDP objavio liste za Sabor, Anita Bonačić Obradović na zadnjem mjestu

Dulist