DuList IN

FOTO Slatke delicije privukle i brojne turiste

FOTO Slatke delicije privukle i brojne turiste

Deveti hrvatski festival pekmeza, džema i marmelade ove je rujanske subote privukao veliki broj zainteresiranih Dubrovčana, ali i stranih posjetitelja.

Ukusni džemovi, marmelade, tradicionalne dubrovačke slastice, likeri… i još puno toga mamilo je prolaznike sa štandova, a gosti su uživali i u nastupu KUD-a Sveti Juraj s Osojnika.

Inače, građani će u dva dana festivala moći razgledati i kupiti proizvode te se informirati o načinima kvalitetne autohtone proizvodnje malih proizvođača iz cijele Hrvatske. Kroz osam godina održavanja Festivala 253 izlagača imalo je priliku pred više od 100.000 stranih posjetitelja približiti slatke delicije koje na taj način postaju gastrosuvenir.

Kulturno – umjetnički program i tradicijsko ruho kraja iz kojeg dolazi više od 30 proizvođača i ove su godine obogatili kulturni aspekt manifestacije te doprinijeli afirmiranju tradicije, običaja i tradicijskih proizvoda pospješujući ujedno i turističku ponudu našega Grada.

Slatki festival organizira udruga DEŠA- Dubrovnik u suradnji s udrugom Dubrovačka naranča i Županijskom gospodarskom komorom Dubrovnik, a pokrovitelji manifestacije su Ministarstvo poljoprivrede te Dubrovačko-neretvanska županija.

Pročitajte još

Ante Jonjić osvojio dva zlata na međunarodnom natjecanju u Crnoj Gori

Dulist

[VIDEO] PRVA LJUBAV, PRVA BOL Poslušajte novu pjesmu Domenice

Dulist

PROŠLO LJETO IM JE BILO NEZABORAVNO David Beckham supruzi Victoriji čestitao 50. rođendan fotografijom s Lopuda

Dulist