Natrag
17.8.2017 04:02

facebook

twitter

google

rss

dulist

FOTO Slatke delicije privukle i brojne turiste

26.9.2015 @ 13:07 Dulist dulist IN
32;32

Podijelite:

Deveti hrvatski festival pekmeza, džema i marmelade ove je rujanske subote privukao veliki broj zainteresiranih Dubrovčana, ali i stranih posjetitelja.

Ukusni džemovi, marmelade, tradicionalne dubrovačke slastice, likeri… i još puno toga mamilo je prolaznike sa štandova, a gosti su uživali i u nastupu KUD-a Sveti Juraj s Osojnika.

Inače, građani će u dva dana festivala moći razgledati i kupiti proizvode te se informirati o načinima kvalitetne autohtone proizvodnje malih proizvođača iz cijele Hrvatske. Kroz osam godina održavanja Festivala 253 izlagača imalo je priliku pred više od 100.000 stranih posjetitelja približiti slatke delicije koje na taj način postaju gastrosuvenir.

Kulturno – umjetnički program i tradicijsko ruho kraja iz kojeg dolazi više od 30 proizvođača i ove su godine obogatili kulturni aspekt manifestacije te doprinijeli afirmiranju tradicije, običaja i tradicijskih proizvoda pospješujući ujedno i turističku ponudu našega Grada.

Slatki festival organizira udruga DEŠA- Dubrovnik u suradnji s udrugom Dubrovačka naranča i Županijskom gospodarskom komorom Dubrovnik, a pokrovitelji manifestacije su Ministarstvo poljoprivrede te Dubrovačko-neretvanska županija.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana