Natrag
21.10.2017 10:16

facebook

twitter

google

rss

dulist

FOTO Ruglo u arheološkoj zoni u Polačama

5.7.2015 @ 15:33 Dulist Vaše vijesti
6;6

Podijelite:

Naš čitatelj iz Polača na otoku Mljetu poslao nam je nekoliko fotografija, kako ga je nazvao, ‘rugla u arheološkoj zoni’.

– Lučka Uprava iz privatnog interesa dijeli koncesije u Polačama na otoku Mljetu, nemisleći koliko time narušavaju izgled arheološke zone, te uvelike usporavaju promet kroz mjesto – tvrdi naš čitatelj te nastavlja:

– Sporna kućica ‘kontejner obložen plastičnom imitacijom kamena’ je smješten na staroj rivi u Polačama, koja se oduvijek koristila za parking mještana te pristanak trajekta za prijevoz automobila, ujedno na njoj su se okretali autobusi koji nisu mogli proći kroz vrata rimske palače. A sada svi ti autobusi zbog sporne ‘kućice’ moraju voziti unazad kroz cijelo mjesto te time prouzrokuju svakidašnje prometne čepove na već uskoj cesti. Također i budući pristanak trajekta je onemogućen zato što je kontejner smješten točno na šipkama namijenjenim za spuštanje trajektne rampe – kaže naš čitatelj.

Ističe kako je Lučka Uprava dodijelila koncesiju za taj kontejner i postavila ga na rivu ‘bez dozvole sadašnje vlasti na Mljetu, kao i bez dozvole Nacionalnog Parka Mljet’.

– Mještani su odmah reagirali peticijom za uklanjanje koja je poslana lučkoj upravi, te Dubrovačko-neretvanskoj županiji, koja po tom pitanju nije ništa napravila. Gosti su zgroženi, jer prilikom slikavanja ostataka rimske palače iz drugog stoljeća ujedno slikaju i kontejner za koji velika većina misli da je javni WC – kaže naš čitatelj.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana