Županija

FOTO Rotary club Dubrovnik podijelio više od tisuću sadnica masline žiteljima Smokvice

FOTO Rotary club Dubrovnik podijelio više od tisuću sadnica masline žiteljima Smokvice

Članovi Rotary cluba Dubrovnik danas su u Smokvici na otoku Korčuli raspodijelili ukupno 1.185 komada besplatnih sadnica maslina onim domaćinstvima kojima su maslinici stradali u velikom požaru u ljeto 2015. godine.

Popis domaćinstava kojima je uručena donacija napravljen je u suradnji s mjerodavnim službama općine Smokvica, tako da se unaprijed znalo tko će, koliko i koju vrstu sadnica dobiti (oblice, lastovke, lećine, talijanke, bjelice).
Članovima Rotary cluba Dubrovnik na ovoj donaciji zahvalio je načelnik Općine Smokvica Lenko Salečić, a predsjednik RC Dubrovnik Srđan Gavranić uručio mu je prigodnu plaketu, kao spomen na ovu akciju dubrovačkih rotarijanaca.
Istodobno s požarom u Smokvici, u ljeto 2015. godine stradali su i brojnih maslinici na poluotoku Pelješcu. Zajedničkom akcijom svih hrvatskih Rotary klubova Pelješćanima je, u Stonu, Janjini i Trsteniku raspodijeljeno ukupno 3.000 sadnica maslina prošle godine.
Ovogodišnja donacija sadnica maslina u općini Smokvica nastavak je višegodišnjeg programa obnove maslinastva na jugu Hrvatske, koji je RC Dubrovnik pokrenuo davne 2001. godine. Od tada, uključujući i ovogodišnju akciju na Korčuli, besplatno je donirano više od 21.000 sadnica maslina u Dubrovačkom Primorju, Konavlima, Župi i Rijeci Dubrovačkoj i sada u Smokvici. Sukladno željama stanovnika, u Konavlima je 2012. godine dodatno donirano i 1.800 sadnica vinove loze, javljaju iz Rotary kluba Dubrovnik.

Pročitajte još

[FOTO] Krcat Dom kulture u Čilipima, svi su došli na kviz Deana Kotige

Dulist

OLDTIMER RALLY U STONU Sedamdesetak povijesnih vozila će voziti od Komarne do Stona

Dulist

[FOTO] IDE SE NA GRAĐEVINSKU DOZVOLU Ovako će izgledati Sportsko-rekreacijski centar Čibača

Dulist