Kultura

FOTO Puna Galerija djece

FOTO Puna Galerija djece

Umjetnička galerija Dubrovnik danas je unatoč kiši bila ispunjena ozarenim licima brojne dubrovačke djece. Svi oni bili su posjetitelji otvorenja izložbe „Ispod koraća – dječja likovna radionica“.

Riječ je o radionicama koje je su održane uz retrospektivnu izložbu Mata Celestina Medovića. Tijekom ožujka vodila ih je Katarina Ivanišin Kardum, muzejska pedagoginja Prirodoslovnog muzeja Dubrovnik. U njima je sudjelovalo oko 160 učenica i učenika osnovnih škola Dubrovačko – neretvanske županije i 30 djece predškolskog uzrasta. Izložba koju su otvorili autorica i voditeljica radionica Ivanišin Krdum i ravnatelj Umjetničke galerije Antun Maračić predstavila je djela nastala tijekom radionica, a uz njih će se biti izložena foto i video dokumentacija samog procesa rada.

Zanimljivo je da su djeca na ovim radionicama slikali tehnikom otiska biljke na papiru, što se može  naučiti i gledajući video projekcije postavljene uz radove. Sve korištene biljke u dječjem slikanju su dio Mediteranske flore i donošene su za svaku radionicu zasebno – svježe ubrane. Djeca su ih prethodno pronalazila i razaznavala u djelima krajobraza Mata Celestina Medovića.

Mr. sc. Katija Dolina, stručna suradnica u Botaničkom vrtu na Lokrumu Sveučilišta u Dubrovniku, također je sudjelovala u radionicama održavši predavanja o flori koju Medović slika, kao i o svim onim ostalim biljkama našeg podneblja s kojima su mladi kreatori stvarali svoja djela. Suradnice na projektu su bile i kustosice Umjetničke galerije Petra Golušić i Rozana Vojvoda.
Zanimljiva izložba će biti postavljena do 15. travnja pa iskoristite priliku razgledati dječje radove nastale na ovom nizu radionica.
 

Pročitajte još

SVJETSKI DAN KAZALIŠTA U teatru dvije predstave

Dulist

PISANA KULTURNA BAŠTINA NA PAPIRU Izložba i predavanja na kampusu Sveučilišta u Dubrovniku

Dulist

ORATORIJSKO REMEK DJELO Mozartov Requiem u Male braće

Dulist