Kultura

FOTO ‘Prokletstvo otoka’ u Saloči od zrcala

FOTO 'Prokletstvo otoka' u Saloči od zrcala

Rijetkost je naići na dvoje autora koji se bave različitim stvarima, a pronašli su zajednički jezik. Upravo to učinili su Renata Zlatković i Zlatko Tomić, koautori knjige ‘Prokletstvo otoka’ koja je večeras predstavljena u Saloči od zrcala.

U predstavljanju romana sudjelovali su Mato Jerinić, Marina Kljunak Čuikin, Nikša Selmani, Zlatko Tomić, Renata Zlatković te Adem Gušić i Edi Jertec.

– Riječ je o nadrealnom trileru koji je nastao na osnovi filma kojeg je Zlatko prije nekih petnaestak godina snimao i koji je trebao biti igrani film, horor,čija su događanja naravno na Lokrumu – kazala je za DuList Renata Zlatković te dodala kako Zlatko i ekipa iza filma nisu bili zadovoljni kako je to sve ispalo, pa su snimili dokumentarac u trajanju od pola sata – počinje priču o nastajanju knjige Renata Zlatković, te dodaje:

– No, ideja o prokletstvu Lokruma je Zlatka i dalje kopkala tako da je napisao nešto što je nazvao pripovijetkom. Međutim, kad mi je dao da je pročitam, kazala sam mu kako je više nalik filmskom scenariju, što je i razumljivo, jer se Zlatko ipak primarno bavi filmom i video produkcijom, no istaknula sam mu kako je ovo izvrstan materijal za roman. Razgovarali smo o tome, te sam nakon pomnijeg čitanja tog teksta rekla Zlatku što mi se sviđa a što ne, što bi trebalo promijeniti, kako bi se moglo poboljšati… – kaže Zlatković.

Nakon toga, Zlatkovim odlaskom na brod, priča je malo ‘zamrla’, no pri povratku je napravio neke preinake, koje su i dalje bile daleko od beletristike, a bliže scenariju, stoga su se umjesto prepravljanja svake stranice posebno, Renata i Zlatko odlučili na koautorstvo i tako je nastala ‘Prokletstvo otoka’.

Pročitajte još

U ZNANSTVENOJ KNJIŽNICI Predavanje o djelu Nikole Vitova Gučetića

Dulist

VRIJEDNA DONACIJA Luko Paljetak poklonio sliku Umjetničkoj galeriji Dubrovnik

Dulist

ART RADIONICA LAZARETI Plesna predstava kao reakcija na rat u Ukrajini

Dulist