DuList IN

FOTO / PREMIJERA FILMA PAX VOBIS Evo kako izgleda kad cijeli razred glumi!

FOTO / PREMIJERA FILMA PAX VOBIS Evo kako izgleda kad cijeli razred glumi!

Večeras se u Kinu Sloboda održala premijera dječjeg filma ‘Pax vobis’. U njemu su sudjelovali učenici PŠ Montovjerna, mali ali vrijedni razred 4. a, koji su sa svojom učiteljicom Gordanom Rokolj i knjižničarkom Martinom Skvrce pažljivo pripremali materijal kako bi ovaj film zaokružio njihov cjelogodišnji rad.

U tome im je pomogla ekipa iz Audio-vizualnog centra Dubrovnik, koji su im bili učitelji i tutori za realizaciju filma.

– Nije im bio problem glumiti u filmu koji za tematiku ima sirotište, dubrovačko nahodište. Prošlogodišnja tema Male Braće je također teška ali, naravno, uvijek postoji mogućnost interpretacije. Pax Vobis nije povijesni film, niti nam je to bio cilj. Radili smo umjetnički, stavljali priče i legende u neki drugi kontekst – ističe Rokolj. I tako je nastao povijesno edukativni, ali i zabavni film koji će se koristiti u nastavi na način koji će djeci biti zanimljiviji i prihvatljiviji – kažu njihove ‘tete’.
Jako su napredovali, povučenija djeca su postala otvorenija, a razvili su i kritičnost i samokritičnost. Sami su se prepoznali u ulogama, odredili i to je bilo super! – dodaju za kraj ‘tete’. Naravno, cijelu radnju filma nećemo otkriti, ali ipak smo priupitali glumce kako je biti u svijetu filma, što su nam otkrili za novo, tiskano izdanje DuLista, koje je od ove srijede u prodaji…

Foto: Zvonimir Pandža

Glumci – učenice i učenici 4.a razreda:
Matko Bakija, Antun Beatović, Mara Bezek, Ivan Pavao Bulić, Matej Butigan, Marko di Leo, Karlo Đurović, Martina Galov, Tea Ivanišević, Marin Matana, Sofia Matković, Igor Mišić, Lovro Pavlović, Đoni Protić, Toni Pulić, Nika Radulović, Orsula Soko, Karlo Šarenac, Ema Šušić, Karmen Zakarija.
Scenarij: Gordana Rokolj i Martina Skvrce
Redatelj: Maro Bošnjak
Asistent redatelja: Alen Redžović
Snimatelji: Maro Bošnjak, Dominik Miljak i Zlatko Tomić
Montaža: Dominik Miljak

Pročitajte još

Ante Jonjić osvojio dva zlata na međunarodnom natjecanju u Crnoj Gori

Dulist

[VIDEO] PRVA LJUBAV, PRVA BOL Poslušajte novu pjesmu Domenice

Dulist

PROŠLO LJETO IM JE BILO NEZABORAVNO David Beckham supruzi Victoriji čestitao 50. rođendan fotografijom s Lopuda

Dulist