Kultura

FOTO Predstavljena knjiga Marinka Marića u Zagrebu

FOTO Predstavljena knjiga Marinka Marića u Zagrebu

Zavod za povijesne znanosti HAZU u Dubrovniku uspješno je nastavio promociju svojih najnovijih izdanja. Tako je u četvrtak navečer u Zagrebu, u organizaciji Kluba znanstvenika HKD

Napredak – Zagreb, predstavljena knjiga “Stanovništvo Popova u Hercegovini: Ravno”, autora dr. sc. Marinka Marića. Knjigu su predstavili akademik Nenad Vekarić, prof. dr. sc. Anđelko Akrap, prof. dr. sc. Ivo Lučić, doc. dr. sc. Nino Raspudić, dr, sc. Tomislav Dubravac te autor knjige dr. sc. Marinko Marić.
Pred brojnim auditorijem predstavljači su naglasili važnost ovakvih izdanja, pohvalili uspješnu produkciju dubrovačkog Zavoda, u čijem je izdanju izašla i ova knjiga, a u osvrtima na knjigu iznijeli vrijednost knjige “Stanovništvo Popova u Hercegovini: Ravno” i njen značaj za širu javnost. Naglasili su kako ova knjiga prelazi lokalne okvire mikroregije koja je obrađena u knjizi, njen značaj je puno širi i važan za čitavu Hrvatsku te Bosnu i Hercegovinu. Posebno je naglašena njena važnost za područje Popova u jugoistočnoj Hercegovini, kao i za područje Dubrovnika, gdje danas živi najveći dio popovskog stanovništva.
Predstavljanje su svojim glazbenim točkama obogatili naši poznati umjetnici Sandra Bagarić i Darko Domitrović.

Pročitajte još

POZNATA HRVATSKA KNJIŽEVNICA U GRADU Književna večer s Julijanom Matanović

Dulist

SVJETSKI DAN KAZALIŠTA U teatru dvije predstave

Dulist

PISANA KULTURNA BAŠTINA NA PAPIRU Izložba i predavanja na kampusu Sveučilišta u Dubrovniku

Dulist