Kultura

FOTO Predstavljen ‘Pižulet’ Alexandrea Davida u ‘Letu 777’

FOTO Predstavljen 'Pižulet' Alexandrea Davida u 'Letu 777'

Umjetnička organizacija Studio Let 777 iz Dubrovnika predstavila je u petak navečer projekt Pižulet kanadskog umjetnika Alexandra Davida na novoj adresi galerije, Uz Posat 9.

Autor je djelo realizirao tijekom boravka u Dubrovniku, u okviru programa rezidencije i službene razmijene sa umjetničkim centrom La Chambre Blanche.

Budući da je umjetnička organizacija Studio Let 777ove godine renovirala i pripremila za studijski i galerijski program jedan novi osobito prilagođeni prostor, rad Alexandera Davida se savršeno uklapa u kontekst novog ambijenta smještenog u prostoru koji datira iz 19 stoljeća, a u neposrednoj blizini Grada.

O autoru:

Alexandre David je kanadski umjetnik koji živi i radi u Montrealu i gradu Quebecu. Njegova produkcija se realizira na polju skulpture, ali se često proteže i na polje arhitekture. Diplomirao je vizaelne umjetnosti na sveučilištu Concordia u Kanadi i postdiplomske studije na programu vizualnih umjetnosti na Slade školi finih umjetnosti u Londonu u Velikoj Britaniji.

Njegova djela su prezentirana u različitim muzejima, galerijama i na različitim umjetničkim događajima u Kanadi, Velikoj Britaniji, Nizozemskoj, Austriji, Švicarskoj, Francuskoj i Kini. Dobitnik je mnogobrojnih nagrada i priznanja među kojima i nagrade za najboljeg umjetnika na polovini karijere i za najbolju izložbu. Galerija koja ga predstavlja je Parisian Laundry u Montrealu.

Foto: mnj

Pročitajte još

U ‘Noći tvrđava’ obiđite tri utvrde dubrovačkog fortifikacijskog sustava

Dulist

Dubrovački muzeji pozivaju na radionice izrade i ukrašavanja keramike

Dulist

TRIBINA ‘POGLAVLJE FESTIVAL KARANTENA’ Art radionica Lazareti obilježava 35 godina postojanja

Dulist