Zanimljivosti

FOTO Predivna ‘Aviva’ izmamila uzdahe Dubrovčana

FOTO Predivna 'Aviva' izmamila uzdahe Dubrovčana

‘Aviva IV’, predivna 98 metara duga jahta britanskog multimilijardera Joea Lewisa, već nekoliko dana boravi u akvatoriju oko Dubrovnika, a mnogi su se naši sugrađani s divljenjem raspitivali o više detalja o ovom brodu.

Ova 150 milijuna dolara vrijedna ljepotica četvrta je jahta imena ‘Aviva’ izgrađena pod velom tajni za britanskog biznismena i vlasnika engleskog nogometnog kluba Tottenham Hotspur Joea Lewisa, čije se ukupno bogatstvo procjenjuje na četiri milijarde funti. Usluge cateringa bile su prvi obiteljski biznis njegove obitelji, a kad je prodao tvrtku 1979. godine, počeo je trgovati devizama, što ga je i učinilo jednim od najbogatijih ljudi na svijetu, ali i prisililo na egzil na Bahame zbog izbjegavanja plaćanja poreza.

Porinuta je u siječnju ove godine u njemačkom brodogradilištu Abeking Rasmussen, a od tada je dvaput prošla rekonstrukcije. Osim što 80-godišnjem vlasniku služi kao pokretni ured kad ne boravi na Bahamima, mediji pišu kako se na brodu nalazi i Lewisova osobna kolekcija umjetnina, s djelima Cezannea ili Picassa. Ova ‘barčica’ može ugostiti 16 osoba u osam kabina, ima 25 članova posade, a sadrži i teniski teren.

Pročitajte još

NA DANAŠNJI DAN Prije 150 godina rođena Ivana Brlić Mažuranić

Dulist

U Dubrovniku se održava 25. Europsko prvenstvo u parskom gou

Dulist

KAZNE I DO 13 TISUĆA EURA Fina upozorava na obavezu slanja važnih dokumenata

Dulist