Grad

FOTO Potpisan ugovor za izgradnju 50 milijuna kuna vrijednog pročistača na Ombli

FOTO Potpisan ugovor za izgradnju 50 milijuna kuna vrijednog pročistača na Ombli

Predsjednik Uprave Vodovoda Dubrovnik Valentin Dujmović i regionalni direktor tvrtke Degremont/SUEZ Enviroment Marco Marchisio potpisali su u srijedu u Dubrovniku 50 milijuna kuna vrijedan ugovor o izgradnji pročistača za pitku vodu na rijeci Ombli.

Kako je ovom prilikom istaknuo dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić, riječ je o izrazito kompleksnom projektu.
– Posao nije bio nimalo lak, a riječ je o prvom ovakvom pročistaču u Hrvatskoj – rekao je Vlahušić.
Predsjednik Uprave Vodovoda Valentin Dujmović istaknuo je kako je Dubrovnik predugo čekao na pročistač, te kako se radovi mogu očekivati već u rujnu.
– Rok izgradnje je 12 mjeseci, odmah idemo u pripremu dokumentacije, a u rujnu se mogu očekivati prvi fizički radovi – rekao je Dujmović.
Regionalni direktor tvrtke Degremont/SUEZ Enviroment Marco Marchisio istaknuo je kako će izgradnja pročistača pomoći i lokalnom turizmu.
– Riješiti ćemo problem pitke vode u Dubrovniku, a na taj način ovaj projekt bit će veoma pozitivan i za dubrovački turizam – rekao je Marchisio.
Inače, poziv za nadmetanje za izgradnju 50 milijuna kuna vrijednog pročistača pitke vode na Ombli objavljen je 9. ožujka 2015. godine. Na natječaj je pristiglo šest ponuda, a naručitelj je jednu ponudu ocijenio valjanom te je odluka o odabiru najpovoljnije ponude donesena 28. kolovoza 2015. Nakon izjavljenih žalbi prema rješenju Državne komisije za kontrolu postupaka javne nabave, četiri tvrtke su eliminirane zbog manjkave dokumentacije, a u izboru dva ponuđača najbolja ponuda je bila ona Degremonta.

Pročitajte još

Gradonačelnik primio državnog prvaka u parastolnom tenisu Franka Torića

Dulist

Počinje sanacija oštećenog asfalta na prometnicama, radit će se noću

Dulist

POJAČANJE U LIBERTASU Stigao novi autobus

Dulist