Županija

FOTO Potpisan 20 milijuna kuna težak ugovor za ulaz u Cavtat; Lasić: Ovo smo desetljećima čekali!

FOTO Potpisan 20 milijuna kuna težak ugovor za ulaz u Cavtat; Lasić: Ovo smo desetljećima čekali!

Predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić i predsjednik Uprave Osijek-koteksa Zoran Škorić potpisali su u utorak u Dubrovniku 19,38 milijuna kuna vrijedan ugovor o izgradnji novog ulaza u Cavtat.

Predsjednik Uprave HC-a Josip Škorić ovom prilikom je rekao kako će se tim projektom riješiti opasno križanje i veliki problem.
– Ovim ćemo konačno riješiti skretanje sa Zvekovice prema Cavtatu. To je projekt za koji je dokumentaciju isfinancirala Županijska uprava za ceste, a mi ćemo isfinancirati radove do kraja. Rok izvođenja radova je osam mjeseci, a s obzirom na sezonu s Općinom Konavle ćemo dogovoriti intenzitet radova – rekao je Škorić te dodao kako je trenutno na magistrali moguće raditi samo tzv. točkaste projekte kako bi se poboljšala prohodnost.
Potpisivanju su nazočili i župan dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić kao i zamjenik načelnika Općine Konavle Božo Lasić.
– Ovo je vrlo važan projekt koji je pripreman pomno, ali nažalost i vrlo dugo. Moram pohvaliti Županijsku upravu za ceste, ali i nadležne u Općini Konavle koji su intenzivno radili na tome. Ovime smo riješili i drugu točku koja nam je bila vrlo loša, nakon Rogotina, a u našoj županiji u planu je još nekoliko važnih projekata –  rekao je Dobroslavić te dodao kako se uz to moraju realizirati i projekti poput brze ceste od Zračne luke u Čilipma do Dubrovnika, kao i Pelješka cesta.
– Vjerujem da ćemo zajedničkim angažmanom u realnom vremenu doći do njih. To jesu skupi projekti, ali su nam neophodni. Sada imamo razumijevanje u Hrvatskim cestama, ali to nije uvijek bio slučaj – rekao je on.
Zamjenik načelnika Općine Konavle Božo Lasić rekao je kako je izrazito sretan što se konačno stavio potpis na projekt kojeg Konavljani čekaju niz desetljeća.
– Otkad postoji taj spoj i raskrižje na Zvekovici imamo velike probleme i čekao se novi ulaz. Tu se stvarao jedan čep i gužva i to je jedna od rijetkih točaka koja je ostala neriješena. Izvođači će imati potpunu suradnju Općine Konavle, radovi mogu početi već u sezoni, neće biti smetnje, svi želimo da što prije počnu – rekao je Lasić koji se zahvalio na razumijevanju i suradnji županu Dobroslaviću, Županijskoj upravi za ceste i Hrvatskim cestama.

Pročitajte još

[FOTO] Krcat Dom kulture u Čilipima, svi su došli na kviz Deana Kotige

Dulist

OLDTIMER RALLY U STONU Sedamdesetak povijesnih vozila će voziti od Komarne do Stona

Dulist

[FOTO] IDE SE NA GRAĐEVINSKU DOZVOLU Ovako će izgledati Sportsko-rekreacijski centar Čibača

Dulist