Zanimljivosti

FOTO Pogledajte tko je sve s biskupom ‘podijelio radost Božića’!

Podijelimo radost Božića na Pilama

Humanitarna akcija ‘Podijelimo radost Božića’ započela je u subotu, 20. prosinca na Pilama (Brsalje) u Dubrovniku s ciljem prikupljanja osnovnih prehrambenih namirnica za stradalnike u poplavama u Karlovačkom dekanatu kako bi, unatoč nevolji koja ih je snašla, mogli što radosnije proslaviti Kristovo rođenje i u dane blagdana doživjeti konkretnu ljubav s juga domovine.

Akcije u subotu traje do 16 sati, a volonteri dočekuju sve koji dolaze i donose namirnice pomažući im iskrcati ih iz automobila i prenijeti na mjesto prikupljanja. Među volonterima su i dubrovački redovnici i redovnice, sportaši, djeca, mladi i cijele obitelji te svatko na svoj način pomaže: donošenjem paketa, pakiranjem namirnica u veće pakete, lijepljenjem paketa kako se namirnice ne bi prosule, prenošenjem i slaganjem u kamion. Veselju na Brsaljama doprinose i adventsko-božićne pjesme kao i prikle kojima volonteri zahvaljuju onima koji su se odazvali akciji.

Ovo je već osmi put da vjernici i drugi građani Dubrovnika na ovaj način dijele radost Božića s potrebitima u drugim dijelovima Hrvatske. U dosadašnjim akcijama prikupljeno je oko 75 – 80 tona pomoći te se pomoglo potrebitima od Kistanja, Knina, Gline, Gvozda, Vojnića i nekih drugih mjesta. Organizatori akcije „Podijelimo radost Božića“ su Vijeće za mlade Dubrovačke biskupije, Vijeće za život i obitelj Dubrovačke biskupije, Caritas Dubrovačke biskupije, Hrvatsko katoličko liječničko društvo i HKD Napredak Dubrovnik.

Akcija se nastavlja i u nedjelju 21. prosinca od 9 do 13 sati na istom mjestu. Nakon toga kamion s namirnicama uputit će se prema Karlovačkom dekanatu.

Angelina Tadić

Pročitajte još

NA DANAŠNJI DAN 1851. Rođen povjesničar, književnik i diplomat Lujo Vojnović

Dulist

Obilježavamo Međunarodni dan obitelji!

Dulist

VIKEND ZA LJUBITELJE VINILA Sajam gramofonskih ploča u Lazaretima

Dulist