Kultura

FOTO Počeo festival ‘Dubrovnik u pozno ljeto’

FOTO Počeo festival 'Dubrovnik u pozno ljeto'

Koncertom u subotu 26. kolovoza u atriju Kneževoga dvora počeo je Međunarodni glazbeni festival Dubrovnik u pozno ljeto kojeg organizira Dubrovački simfonijski orkestar.

Tradicionalno, otvorio ga je bogati program u izvedbi orkestra, zbora i solista, a uz naš DSO nastupili su i Dubrovački komorni zbor i Oratorijski zbor crkve Sv. Marka Cantores sancti Marci iz Zagreba.

Kao solisti, nastupili su jedan od najperspektivnijih i najtraženijih hrvatskih baritona u inozemstvu, Leon Košavić te izvrsna mlada sopranistica Monika Cerovčec. koncertom je ravnao maestro Cristoph Campestrini, s kojim smo povodom novog ‘Poznog ljeta’ i razgovarali za ovaj broj DuLista.

Koncert je započeo skladbom Neka uđu Mateja Meštrovića, dok će se nastaviti Mozartovom Simfonijom br. 40 u g molu. U drugom dijelu koncerta publika je imala priliku poslušati i Fauréov Requiem, op. 48.

Međunarodni glazbeni festival Dubrovnik u pozno ljeto kroz kraj kolovoza i gotovo čitav rujan okuplja brojna uspješna imena klasične glazbe. Na petnaest koncerata, koliko festival sadrži, uživat ćemo u nastupima sjajne pijanistice Dubravke Tomšič, Jasminke Stančul, Martine Filjak i Ide Gamulin, klarinetista Radovana Cavallina, čelista Davida Grigoriana, pijanista Rubena Dalibaltayana, gitarista Maroja Brčića, violinista Dmitryja Sinkovskog, lutnjista Luce Piance, sopranistice Nikoline Pinko Behrends i brojnih drugih umjetnika.

Dodatne informacije:

Ulaznice za koncerte dostupne su u uredu Orkestra od 9 do 14 sati, u gift shopu Dubravka na Pilama, u Luži, u agenciji Perla Adriatica na Pločama te jedan sat prije početka koncerta. Povlaštene cijene (10 kuna za korisnike Libertasovog pokaza, 20 kuna za umirovljenike, za građane stare gradske jezgre i studente s kulturnom iskaznicom besplatan ulaz, te 30% popusta za građane na standardne cijene ulaznica) bit će dostupne isključivo na blagajni orkestra, a moguće ih je rezervirati na broj 091 613 7314 ili na 417 110.

Pročitajte još

POZNATA HRVATSKA KNJIŽEVNICA U GRADU Književna večer s Julijanom Matanović

Dulist

SVJETSKI DAN KAZALIŠTA U teatru dvije predstave

Dulist

PISANA KULTURNA BAŠTINA NA PAPIRU Izložba i predavanja na kampusu Sveučilišta u Dubrovniku

Dulist