Aktualno

FOTO Počeo Croatia Forum, na skup došli uzvanici iz cijelog svijeta, ali i brojni gradski HNS-ovci

FOTO Počeo Croatia Forum, na skup došli uzvanici iz cijelog svijeta, ali i brojni gradski HNS-ovci

Croatia Forum, međunarodni politički skup koji se tradicionalno održava u Dubrovniku počeo je danas poslijepodne u hotelu Palace. Uz sudionike iz zemalja regije, na skupu su prisutni i predstavnici s Dalekog istoka, ali i Afrike, a glavna tema je razvojna suradnja kao jedan od temelja i ključnih instrumenata međunarodnih odnosa.

-Ove godine za temu je izabrana međunarodna razvojna suradnja koja je za Hrvatsku relativno nova, ali je poznaje s obje strane – do prije nekoliko godina je bila primateljica, a danas je pružateljica razvojne pomoći, rekla je Pusić uoči Foruma.

Na Croatia Forumu, koji se održava na temu “Nova politika razvoja – prema partnerstvu i zajedničkoj viziji”, sudjeluje 25 ministara vanjskih poslova, glavni tajnik NATO-a i tri europska povjerenika, od kojih je jedan potpredsjednik Europske komisije te drugi visoki domaći i strani dužnosnici.
Na Croatia Forum ipak nije došao srbijanski ministar vanjskih poslova Ivica Dačić, a svoj izostanak nije opravdao.
Vesna Pusić je novinarima uoči skupa istaknula kako službenih saznanja o njegovu izostanku nema, no kako je prije nekoliko dana poručio kako će ‘Srbija promatrati koje će zemlje poslati svoju vojsku na vojnu paradu koju Hrvatska organizira 5. Kolovoza te kako će se taj potez smatrati antisrpskim stavom’.

Inače ovaj skup nisu propustili ni brojni gradski HNS-ovci predvođeni naravno svojim predsjednikom Androm Vlahušićem.

Pročitajte još

Vodovod rješava alternativnu opskrbu Grada vodom

Dulist

OPREZNO POD DUBOM! Mnogi i dalje ignoriraju novu prometnu regulaciju

Dulist

Marita Kisić Kamić izložbom prikupila više od 1300 eura za Sigurnu kuću

Dulist