Natrag
23.10.2017 18:54

facebook

twitter

google

rss

dulist

FOTO Počeo Croatia Forum, na skup došli uzvanici iz cijelog svijeta, ali i brojni gradski HNS-ovci

9.7.2015 @ 20:49 Dulist Aktualno
50;50

Podijelite:

Croatia Forum, međunarodni politički skup koji se tradicionalno održava u Dubrovniku počeo je danas poslijepodne u hotelu Palace. Uz sudionike iz zemalja regije, na skupu su prisutni i predstavnici s Dalekog istoka, ali i Afrike, a glavna tema je razvojna suradnja kao jedan od temelja i ključnih instrumenata međunarodnih odnosa.

-Ove godine za temu je izabrana međunarodna razvojna suradnja koja je za Hrvatsku relativno nova, ali je poznaje s obje strane – do prije nekoliko godina je bila primateljica, a danas je pružateljica razvojne pomoći, rekla je Pusić uoči Foruma.

Na Croatia Forumu, koji se održava na temu “Nova politika razvoja – prema partnerstvu i zajedničkoj viziji”, sudjeluje 25 ministara vanjskih poslova, glavni tajnik NATO-a i tri europska povjerenika, od kojih je jedan potpredsjednik Europske komisije te drugi visoki domaći i strani dužnosnici.
Na Croatia Forum ipak nije došao srbijanski ministar vanjskih poslova Ivica Dačić, a svoj izostanak nije opravdao.
Vesna Pusić je novinarima uoči skupa istaknula kako službenih saznanja o njegovu izostanku nema, no kako je prije nekoliko dana poručio kako će ‘Srbija promatrati koje će zemlje poslati svoju vojsku na vojnu paradu koju Hrvatska organizira 5. Kolovoza te kako će se taj potez smatrati antisrpskim stavom’.

Inače ovaj skup nisu propustili ni brojni gradski HNS-ovci predvođeni naravno svojim predsjednikom Androm Vlahušićem.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana