Aktualno

FOTO Počeo Britanski tjedan! Uzivajte u čaju, glazbi Beatlesa, double deckeru…

FOTO Počeo Britanski tjedan! Uzivajte u čaju, glazbi Beatlesa, double deckeru...

U atriju restorana Klarisa ovog ponedjeljka službeno je otvoren Britanski tjedan u Dubrovniku uz prigodno druženje I tradicionalni engleski doručak, ali i izložbu ‘Poznati Britanci u Dubrovniku’.

Uz šalicu pravog engleskog čaja, posjetitelji su uživali u čarima Velike Britanije, a druženje je nastavljeno u double deckeru, prepoznatljivom engleskom autobusu.

Sam tjedan donosi pregršt kulturnih događanja koja slave bogatu kulturu Velike Britanije, kao i današnja postignuća Britanaca koja su ostavila traga u svijetu. Počinjemo s poviješću i uvijek aktualnim i veličanstvenim Shakespearom s izvedbom Hamleta na engelskom jeziku na jednoj on najljepših prirodnih pozornica, na Lovrijencu. Kroz tjedan će se u ljetnom kinu Jadran prikazivati britanski filmski klasici, a svi zainteresirani mogu pogledati izložbu fotografija umjetnika Bari Goddarda pod nazivom “Slike Dubrovnika”.

Nisu samo posjetitelji ti koji povezuju Dubrovnik i Veliku Britanije, tu su i mnoge legende koje nas povezuju, a zasigurno je najpoznatija ona o Rikardu Lavljeg Srca i Lokrumu. Tu ujedno dolazimo i do vrhunca Britanskog tjedna u Dubrovniku – izložba “Lokrumske legende – Rikarda Lavljag Srca + Benediktinci” koja će za javnost biti otvorena od nedjelje, 3. srpnja na prelijepom i mističnom Lokrumu.

Britanski tjedan završava u nedjelju, 3. srpnja u znaku najvećeg britanskog benda svih vremenena – The Beatles-a uz The Beatles Revival Band ispred Crkve sv. Vlaha s početkom u 22:00 sata.

Ako ste u Dubrovniku, ponašajte se kao Britanci – barem na tjedan dana!

Pročitajte još

UPOZORENJE POREZNE UPRAVE Šire se lažne poruke o povratu poreza

Dulist

Franković čestitao odbojkašicama: Svima ste pokazale da tamo itekako pripadate

Dulist

NAGRAĐEN PROTO-ARCH Priznanje za spomen obilježje poginulom vatrogascu Goranu Komlencu

Dulist