DuList IN

FOTO / PECHA KUCHA U Lazaretima se predstavili kreativci

FOTO / PECHA KUCHA U Lazaretima se predstavili kreativci

‘Art of your mind powered by Pecha Kucha’, umjetnost uma, događaj je koji se zbio sinoć u Lazaretima, kao završetak Dana kreativnih kulturnih industrija.

Riječ je o prezentacijama desetak kreativaca u formatu PechaKuchaNight događanja, vremenski limitiranim i neformalnim prezentacijama, kroz koje različiti kreativci u jednoj večeri svojim pričama inspiriraju publiku. Ovo globalno događanje se, prema licenci, trenutno odvija u više od petsto gradova diljem svijeta.

Dubrovačkoj publici predstavili su se Renata Debeljak (Buro 24/7, projekt „Doors & Bags“), Ana Marija Bujić (blog „Da mi je nešto slatko…“, restoran Pantarul), Lena Kramarić (akademska slikarica), Katja Živković (vodič „Lost in Dubrovnik“, Good Food Festival), Enfojer (projekt Enfojer – kako razviti fotografije iz mobitela?), Janet Alilović (poduzetnica), Miro Bronzić (audiovizualni umjetnik), Vedran Levi (fotograf), Hrvoje Lucianović (glazbenik) i Lazar Badanjac (planinar, alpinist, speleolog). Voditelji ovog zanimljivog događanja bili su Ida Prester i Mario Kovač.

Idejni tvorci PechaKuche su Astrid Klein i Mark Dytham, dvoje arhitekata koji su 2003. godine u Japanu primijenili Power Point prezentaciju na nov, originalni način s ciljem da unaprijede prezentacijske vještine. Naziv PechaKucha potječe od japanske riječi u doslovnom prijevodu „bla-bla“. Forma i osnovno pravilo jest da prezenter zadanu temu obradi u dvadeset slajdova i ima dvadeset sekundi za priču o svakom slajdu. To prezenteru ostavlja samo šest minuta i četrdeset sekundi da objasni svoju ideju te odgovori na pitanja publike. Takav način prezentiranja uskoro je postao toliko popularan da su u cijelom svijetu organizirana natjecanja, na kojima publika bira najbolje prezentere.
Na početku su najčešći prezenteri na ovakvim natjecanjima bili arhitekti, fotografi i dizajneri, no njima su se uskoro pridružili poslovni ljudi, kreativci, studenti i svi oni koji su prepoznali prednosti Pecha Kuche.

 

Pročitajte još

Revelin osvojio 25. mjesto na ljestvici Top 100 klubova DJ Maga

Dulist

Iako mu je prva godina, ‘Župski pjat’ već se može nazvati – tradicionalnim festivalom!

Dulist

[FOTO] DRŽAVNO PRVENSTVO Cavtatske mažoretke osvojile zlato i srebro!

Dulist