Aktualno

FOTO Pašaliću se uklanja zidić, Franković zatražio nadzor građevinske inspekcije

FOTO Pašaliću se uklanja zidić, Franković zatražio nadzor građevinske inspekcije

Gradonačelnik Mato Franković odmah je reagirao na otvoreno pismo građana Lapadske obale u kojemu su upozorili na nelegalnu gradnju na području Marine Franja Pašalića.

Franković je zatražio i žurni nadzor građevinske inspekcije, a investitor je u poslijepodnevnim satima krenuo s uklanjanjem zidića podignutog uz kolni priključak, koji je, utvrđeno je, neprimjerene visine, odnosno viši od cestovnog rubnjaka.

Evo kako su se na ovu temu očitovali iz Grada Dubrovnika:

-Nakon što su građani Grada Dubrovnika s područja Lapadske obale otvorenim pismom upozorili na nove intervencije u prostoru na lokaciji Marine Gruž u izgradnji, stručne službe Grada Dubrovnika pristupili su utvrđenju stvarnog stanja na samoj lokaciji. Poduzetim izvidom utvrđeno je sljedeće:

1. Tadašnji gradonačelnik Grada Dubrovnika dana 24. srpnja 2015. godine dao je suglasnost tvrtki „Laguna trade“ d.o.o. iz Rogoznice za izgradnju dijela kolnog pristupa za vozila preko postojećeg kontaktnog nasipa između Lapadske obale i platoa marine na čest. zem. 990/1 k.o. Gruž te da navedeni zaključak nije ispoštovan u cijelosti, i to:

– alineja 3/1 – nadzor nad izvođenjem radova iz točke 2. nije se obavljao ni preko ovlaštene tvrtke;
– alineja 4/1 – za priključak od područja pod koncesijom do postojeće ceste tvrtke „Laguna trade“ d.o.o. nema potrebne dokumente gradnje kako je to traženo Zaključkom gradonačelnika;

– točka 2. Ugovor o financiranju izgradnje dijela kolnog pristupa nikada nije zaključen.

2. Opažanjem na terenu utvrđeno je da je napravljeni nasip u moru znatno širi od predviđenog skicom koji je dobiven od projektanta u trenutku pripreme navedenog Zaključka.

3. Uz kolni priključak, podignut je zidić neprimjerene visine, odnosno viši od cestovnog rubnjaka. Sukladno navedenom, zidić će se tijekom današnjeg dana ukloniti – navode iz Grada, uz napomenu kako je zbog svega gradonačelnik Mato Franković uputio službeni dopis Građevinskoj inspekciji Ministarstva graditeljstva Republike Hrvatske, Područnoj jedinici u Dubrovniku kojim je od ovog nadležnog državnog tijela zatražio žurni nadzor radi utvrđivanja činjeničnog stanja na gradilištu marine.

– U svrhu zaštite javnog interesa, te provedbe planirane rekonstrukcije gradske ceste, molim vaš žurni nadzor radi utvrđenja činjeničnog stanja jesu li izvedeni radovi sukladni izdanom aktu s pravom građenja Marine Gruž. O poduzetim aktivnostima molim da me odmah izvijestite, a sve kako bi se spriječila eventualna daljnja šteta po javni interes, odnosno interes naših građana – napisao je između ostalog gradonačelnik Franković.

Pročitajte još

MISA VEČERE GOSPODNJE ‘Isusov život je sažet u glagolu ljubiti’

Dulist

[FOTO] DEŠA DUBROVNIK Evo što se sve izrađivalo na uskrsnim radionicama

Dulist

Bačić o izbornom danu: Nepotrebno, iracionalno, izgubit ćemo 300 milijuna eura

Dulist