Zanimljivosti

FOTO “Ovo je žalosno! Nikog nije briga za osobe s invaliditetom!”

Parkiralište za osobe s invaliditetom na Pilama

Žalosno je da se ovo zbiva u našem gradu, a da nikoga nije briga za nas – ističe naša sugrađanka Božica Devčić, supruga stopostotnog invalida. Oni pri svakom parkiranju na mjesta za osobe s invaliditetom na Pilama muku muče s parkiranim motociklima.
– Mi smo i ranije prosvjedovali i stanje se bilo malo popravilo, ali sad je opet tamo nered. Neki dan smo išli kod liječnika u Grad, ali nismo mogli parkirati. Zbilja ne znam što više učiniti – ističe očajna Božica Devčić, koja je apelirala na sve nadležne službe da se nešto po tom pitanju poduzme.

Ivo Lučić iz dubrovačke HVIDR-e najavio je sastanak s gradskim vlastima kako bi se ne samo ovaj problem konačno riješio.

– Riječ je o više udruga koje su nezadovoljni situacijom u gradu. Ne samo HVIDR-a, već i Društvo multipla skleroza i neke druge. Uzmite samo promjene kod RK Minčeta, gdje su ukinuta parkirna mjesta kod Elektrojuga, među njima i jedno za osobe s invaliditetom, a iscrtana su nova pred robnom kućom, ali nijedno za nas! Zbilja ne znam tko u ovom gradu donosi odluku, tko je taj koji određuje koliko ćemo parkirnih mjesta mi imati – govori nam revoltirani Lučić. Od sastanka s gradskim vlastima očekuje rješenje navedenih problema.

– Dva parkirna mjesta za osobe s invaliditetom na Pilama treba prepustiti motorima. Nema smisla ratovati s taksistima i vozačima motora. Tražit ćemo za zamjenu dva mjesta na parkiralištu iza DM-a, gdje se parkirna mjesta mogu pravilno označiti. Tamo postoji i prostor i mogućnost normalnog izlaska iz vozila – kazao je Lučić.

Pročitajte još

ODNOSI S JAVNOŠĆU U ONLINE OKRUŽENJU Nastupno predavanje Romane John

Dulist

STON ĆE ‘GLUMITI’ DUBROVNIK Snima se dokumentarno-igrani film ‘Kralj Tvrtko’

Dulist

VENECIJA POČELA NAPLAĆIVATI ULAZ U GRAD Mnogi nezadovoljni: ‘Pretvaraju nas u tematski park’

Dulist