Natrag
20.8.2017 23:07

facebook

twitter

google

rss

dulist

FOTO Ovako se nekad pravilo vino u Konavlima

9.9.2015 @ 15:28 Dulist Aktualno
16;16

Podijelite:

Tradicionalna manifestacija „Trganje“ održana je danas u Konavlima, u franjevačkom samostanu sv. Vlaha u Pridvorju.

Berba bijelog grožđa je započela u fratarskom vinogradu u neposrednoj blizini samostana. Uz grožđe ubrano u vinogradu, manifestaciji su doprinijeli brojni konavoski vinari i vinogradari donošenjem gajbe najboljeg bijelog grožđa.
Nakon berbe i prikupljanja grožđa počelo se raditi misno konavosko vino na tradicionalan način. Pred mnoštvom posjetitelja u klaustru franjevačkog samostana, cure u narodnim nošnjama, kojima su se kasnije pridružile i gošće iz Norveške, demonstrirale su kako se vino radilo u prošlosti. Prerada grožđa nastavljena je na nešto moderniji način. Cijeli događaj završio je posluživanjem tradicionalnog jela bijele menestre za sve posjetitelje uz konavoska crna i bijela vina.
Ovim događajem obilježena je ovogodišnja berba grožđa u Konavlima. Manifestacija se održava već tri godine zaredom s ciljem promoviranja Konavala kao vinogradarskog i vinarskog kraja, te očuvanja naše tradicije i običaja. Ovim događajem Agroturizam Konavle započinje s brojnim podsezonskim aktivnostima.
Agroturizam Konavle i gvardijan franjevačkog samostana zahvaljuju svima koji su se odazvali ovoj akciji, kao i svima koji su do sada sudjelovali u promoviranju Konavala i međusobnog zajedništva, poručili su iz udruge

Komentari





O autoru: Dulist


Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana