Županija

FOTO Ovako je izgledao ‘Pokreni se’ na Mljetu

FOTO Ovako je izgledao 'Pokreni se' na Mljetu

Već treću godinu zaredom, u sklopu projekta INTERMODAL, Regionalna razvojna agencija DUNEA u suradnji s partnerima organizira događanje „Pokreni se“, a ove je godine bilo namijenjeno djeci Osnovne škole Mljet.

Manifestacija, koja se odvija u sklopu Europskog tjedna mobilnosti, ima za cilj podizanje osviještenosti o „zelenijim“ oblicima kretanja kao što su pješačenje, bicikliranje, korištenje javnog transporta, te ostalim čišćim oblicima transporta (npr. električni i hibridni automobili/bicikli). U petak, 18. rujna, događanje je organizirano na Mljetu, s djecom osnovne škole, gdje su održane radionice na temu čišćeg prometa, zaštite okoliša te zdravog načina života, nakon kojeg su sva djeca bila nagrađena za svoje aktivno sudjelovanje. Organizirano je također i bicikliranje za stariju školsku djecu na području Nacionalnog parka Mljet.
Uz DUNEA-u u provedbu ovog događanja bila je uključena OŠ Mljet, TZ Mljet, Javna ustanova za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području DNŽ te Zavod za javno zdravstvo DNŽ.
Na razini naše županije već su održane dvije dvodnevne manifestacije „Pokreni se – Istraži Konavle” 2013. te „Pokreni se – Stonski maraton“ 2014. Ove godine je događaj prvenstveno bio namijenjen djeci Mljeta uz poruku – pokrenite se u prirodi jer pokret je naša priroda!

Pročitajte još

SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA KONAVALA Usvojeno izvješće o radu načelnika Lasića

Dulist

Dolina Neretve prvi put uključena u poseban regionalni program Ministarstva

Dulist

Bliže se kraju radovi na cavtatskoj rivi

Dulist