Grad

FOTO Ovako izgleda Odjel za palijativnu skrb

Palijativna skrb

Konačno su završeni radovi na Odjelu palijativne skrbiu dubrovačkoj općoj bolnici. Nakon godina planiranja, 10,6 milijuna kuna težak projekt primit će prve pacijente 25. travnja, odnosno pet dana po Uskrsu.

-Danas su teške prilike u državi i medicini. Dubrovačka Opća bolnica je svijetli primjer u ovim teškim vremenima. Ja kao ravnatelj imam solidan odnos s ministarstvom, Grad Dubrovnik nam želi pomoć, Županija također, imamo dobre odnose s jakim dubrovačkim tvrtkama.. Svi nam žele pomoći. Postignut je jedan konsenzus da napravimo ovu bolnicu u nešto što će svima koristiti. To je super napravljen odjel i uskoro će početi s radom – rekao nam je sanacijski upravitelj bolnice dr Ferri Certić te dodao kako je službeno otvaranje 28. travnja.

-Mi ćemo već par dana prije smjestiti tamo nekoliko ljudi, no službeni dio će biti tad – isitče Certić te dodaje kako će do ljeta proraditi i delux medicinski apartamani koje je najavio prije mjesec dana.

-Otvorit ćemo gore i dnevnu onkološku bolnicu, a ta prostala četiri apartmana nadamo se otvoriti do ljeta – zaključuje sanacijski upravitelj bolnice.

Podsjetimo, projekt palijativne skrbi investicija je vrijedna 10,6 milijuna kuna, a sredstva za izgradnju i opremanje tog odjela na četvrtom katu bolnice zajednički su izdvojili OB Dubrovnik i županija Dubrovačko – neretvanska sa 4,2 milijuna, Zaklada Blaga djela sa 4 milijuna, grad Dubrovnik sa 2 milijuna i dubrovačka Biskupija sa 400 tisuća kuna. Prema procjenama jedan dan na takvom odjelu košta između 600 do 700 kuna.

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

OD OVOG VIKENDA Libertas ‘pojačava’ šesticu i četvrticu

Dulist

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist